Foto:

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Lokale investorer er klar med en halv milliard kroner til nyt stadion

Aarhusiansk rigmand og Salling Fondene er klar med penge til nyt stadion i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og to lokale investorer har netop fremlagt planerne for området omkring stadion i Aarhus. Her er det blandt andet kommet frem, at et helt nyt stadion i Aarhus er en del af planerne.

Jens Bjerg Sørensen, der er næstformand i Salling Fondene, tog ordet, efter borgmesteren indledte pressemødet med generelt at fortælle om planerne for området omkring stadion, væddeløbsbanen og Mindeparken. Han lagde ud med at fortælle, at Salling Fondene sammen med Henrik Lind, ejer af Lind Invest, står klar med en halv milliard kroner til det nye stadion.

"Vi vil gerne sikre et smukt og banebrydende stadion i topklasse," tilføjede Jens Bjerg Sørensen.

Det samme vil den aarhusianske rigmand Henrik Lind.

"Jeg vil gerne give noget tilbage til byen. Jeg har fulgt AGF, siden jeg var knægt. Jeg er kommet på stadion og har haft mange fantastiske oplevelser derude. Nu vil jeg gerne skabe muligheder for, at endnu flere kan få fantastiske oplevelser med denne store og langsigtede helhedsløsning," sagde Henrik Lind blandt andet på pressemødet.

Det nye stadion vil blive en del af en større plan for området, der ifølge borgmester Jacob Bundsgaard skal blive et stort sammenhængende oplevelsesområde med mulighed for flere nye destinationer end dem, der er i forvejen.

"Det er en historisk dag i dag, og det kan kun lade sig gøre, at vi får skudt det her i gang, fordi vi har nogle private partnere, der er villige til at være med og har en kærlighed til Aarhus," lød det fra borgmester Jacob Bundsgaard på pressemødet.

Publiceret 02 December 2019 15:27