Byggeriet af det nye hospital i Hillerød kan nu endelig gå i gang, efter kontrakten på fase 1 er underskrevet. Illustration: Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Byggeriet af det nye hospital i Hillerød kan nu endelig gå i gang, efter kontrakten på fase 1 er underskrevet. Illustration: Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Så er kontrakten underskrevet på nyt hospital

NCC har underskrevet kontrakten på den første fase af Nordsjællands nye sygehus i Hillerød

byggeri Opførelsen af Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød kan nu endelig gå i gang. Region Hovedstaden har nemlig underskrevet den endelige kontrakt med NCC som hovedentreprenør.

Som Hillerød Posten skrev tilbage i juni, vandt NCC udbudsopgaven som hovedentreprenør på hospitalet fremfor det italienske firma Rizzani de Eccher sammen med østrigske Vamed. Det samlede byggeteam, altså Nyt Hospital Nordsjælland, NCC og projektets totalrådgiver, har brugt perioden efter sommerferien på at finde tekniske og metodemæssige optimeringer, og nu kan NCC gå i gang på grunden med selve bygge- og anlægsopgavens første fase.

"At skulle opføre et hospital af denne størrelse med alt, hvad det indebærer af entreprenørydelser og digitale byggestyringsprocesser ligger rigtig godt til os, og vi ser frem til at tage hul på opgaven," udtaler direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark, i en pressemeddelelse.

Byggeperiode på fire år

Hospitalet bliver placeret i den nye bydel Favrholm, syd for Hillerød, og den samlede byggeperiode ventes at tage fire år.

Den underskrevne kontrakt gælder alene fase 1, der omfatter byggemodning, jord-, kloak-, beton- og stålarbejder. Kontrakten på fase 1 udgør ca. 1,2 milliarder kroner ud af den samlede entreprenøropgave på ca. 2,4 milliarder kroner.

Det nye Nordsjællands Hospital er det sidste af de såkaldte "supersygehuse", der skal opføres i Danmark. Det bliver, ifølge NCC, det største enkeltstående byggeprojekt i Nordsjælland nogensinde.

Hospitalet skal bygges i fire etager i en form som en firkløver. Bygningen skal strække sig over 118.000 kvadratmeter og får 570 ensengsstuer.

"Vi har store forventninger til NCC. Det gælder især i forhold til at drive en effektiv og digitaliseret byggeproces, hvor vi kan følge tidsplaner og budget nøje og på den baggrund træffe de rette beslutninger sammen. Så vi skaber et særligt hospital til borgerne," udtaler Henrik Schødts, projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, i pressemeddelelsen.

Mdt

Publiceret 06 December 2019 12:55