Velfærdsdirektør Mikkel Damgaards er på grund af 'manglende tillid' fra politikerne blevet fyret.

Velfærdsdirektør Mikkel Damgaards er på grund af 'manglende tillid' fra politikerne blevet fyret.

Efter møgsag på møgsag: Kommune fyrer velfærdsdirektør

Byrådspolitikerne i Gribskov Kommune besluttede tirsdag at afskedige en af de øverste kommunale direktører

Af
Jeppe Helkov

Så gik den ikke længere. Et enigt økonomiudvalg har fyret den øverst ansvarlige kommunale embedsmand på børne-, unge-, social- og ældreområdet i Gribskov, velfærdsdirektør Mikkel Damgaards. Det skyldes 'manglende tillid'.

"Økonomiudvalget har i går besluttet at indstille til Byrådet, at samarbejdet med velfærdsdirektør Mikkel Damgaards skal ophøre. Begrundelsen er, at økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at direktøren fortsat kan sikre overblik og dermed styre økonomien som overordnet ansvarlig for velfærdsområdet," skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Fyringen kommer efter en række møgsager, hvor Mikkel Damgaards har haft ansvaret. Senest har det vist sig, at budgettet på det specialiserede børneområde er skredet med 15 mio. kr. Noget, der trods et nyligt forhandlet kommunalt budget er kommet bag på flere politikere. Budgetskredet betyder blandt andet, at Gilbjergskolen i Gilleleje står foran besparelser på 8 mio. kr.

Hele sagen fik blandt andet de Konservative til at kræve en ekstern revision, så man kunne komme til bunds i, hvordan det var gået så galt.

Efterfølgende stod skolebestyrelsesformændene på Nordstjerneskolen i Helsinge og Gilbjergskolen frem i Ugeposten og fortalte, at styringen på rådhuset har været kaotisk.

"Børnene på almenområdet betaler prisen med mere eller mindre skjulte besparelser," lød det blandt andet.

Mikkel Damgaards har over for politikerne også erkendt problemerne på børneområdet. Over for børneudvalget har forvaltningen således forklaret, at 'sagsbehandlingsfrister overskrides', 'at principper for god forvaltningsskik ikke altid efterleves', og 'at de afgørelser, der træffes, ikke altid lever op til det forventede faglige niveau'.

Mikkel Damgaards sagde i seneste udgave af Ugeposten, at han bar ansvaret for det.

""Det er altid administrationens (ansvar, red.). Det er os, der skal sørge for det, og dermed er det også mit ansvar," sagde han.

Mikkel Damgaards har også stået i spidsen for det problemfyldte ældreområdet. Her er budgettet i hjemmesygeplejen også gentagende gange skredet.

Mikkel Damgaards er fritaget for tjeneste, indtil Byrådet træffer endelig beslutning på byrådsmødet i januar 2020.

Ugeposten har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Anders Gerner Frost. Han henviser til kommunaldirektør Sascha Volmer Sørensen. Hun oplyser, at hun ikke har yderligere kommentarer til sagen, da der 'er tale om en personalesag'.

Publiceret 11 December 2019 14:06