Foto: Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen

Foto: Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen

6 herlige kvadratmeter: Danmarks mindste sommerhus kan blive dit

Mini-sommerhus en halv times kørsel fra Aarhus koster 24.800 kroner pr. kvadratmeter

Køjesenge, en stue og måske endda en brændeovn. Det er fast inventar i mange af landets sommerhuse, men mindre kan også gøre det. I hvert fald kan man ikke finde nogle af delene i Danmarks mindste sommerhus, der lige nu er til salg. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Med et boligareal på blot seks kvadratmeter, er der ikke meget plads at rutte med i det lille træhus udenfor Thorsager, nord for Aarhus, men der er alligevel alt, hvad man har brug for, ifølge ejendomsmægler Jonas Thillemann fra mæglerkæden John Frandsen, som har den lille hytte til salg.

"Der er en seng, et tekøkken og et spisebord, så der er ikke plads til hele familien. Men for en enkelt person fungerer det fint som et lille fristed," siger han til Boliga.dk.

Huset koster 149.000 kroner og er bygget som et anneks, så der er ikke indlagt vand og varme, men sælgeren har installeret en pumpe, så der kommer vand ud af hanen og et transportabelt toilet, når naturen kalder.

Det lille sommerhus blev bygget i 1965 og ligger på en 1.200 kvadratmeter stor grund i Syddjurs Kommune.

Med prisen på de 149.000 kroner er huset det billigste sommerhus i kommunen. Det betyder, at en køber skal give lige over 24.800 kroner pr. kvadratmeter. Og selvom det er den mindste bolig, Jonas Thillemann nogensinde har haft til salg, har han flere bud på, hvem den henvender sig til.

"Vandet er en cykeltur væk - og letbanen kører lige forbi, så det er oplagt, hvis man bor i lejlighed inde i Aarhus og gerne vil lidt væk fra byen i weekenden og få noget ro og frisk luft. Det kunne også være nogen, der gerne vil bruge grunden og opføre et større sommerhus, så kunne man lade det andet stå til gæsterne," siger han til Boliga.dk.

Se mere til Danmarks mindste sommerhus her

Publiceret 14 December 2019 13:30