Foto: Nybolig

Foto: Nybolig

Klimabevidsthed kan smitte af på sommerhussalget

Der er fart på sommerhusmarkedet, og fortsætter klimabevidstheden med at stige i befolkningen, vil danske sommerhuse komme til at stå i endnu højere kurs i fremtiden, vurderer Nybolig.

Af
Pressemeddelelse

Hvis du sætter dit sommerhus til salg nu i forhold til for tre år siden, vil du formentlig opdage, at køberne er blevet en kende hurtigere ved havelågen. Siden 2016 er salgstiden på sommerhuse nemlig faldet med knap to måneder eller 51 dage, så det i dag tager 250 dage i gennemsnit for at få solgt et sommerhus. Det viser tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

Ifølge Peter J. Mattsen, som er direktør i Nybolig, skyldes de faldende salgstider en kombination af ny planlov og lave renter.

"I 2017 blev det muligt at realkreditfinansiere sit sommerhus med 75 pct. mod tidligere 60 pct., samtidig med at man tillod pensionister at bruge sommerhuset som helårsbolig efter kun et års ejerskab. De lempelser satte et tiltrængt skub i sommerhussalget, og udviklingen ser ud til at fortsætte," siger Peter J. Mattsen.

Og det gør den ikke mindst, fordi dansk økonomi er stærk, vurderer han.

"Vi har historisk lave renter og høj beskæftigelse, og det betyder, at flere har mulighed for at realisere drømmen om bolig nummer to, sommerhuset," siger Peter J. Mattsen.

Peter J. Mattsen forventer, at salgstiderne kan falde yderligere i 2020.

"Det er blevet trendy at holde ferie i Danmark, måske også på grund af klimadiskussionen, hvor det alt andet lige er mindre belastende at blive herhjemme. Hvis klimabevidstheden fortsætter med at stige, så tyder det også på, at danske sommerhuse vil komme til at stå i endnu højere kurs i fremtiden," siger Peter J. Mattsen.

Region Sjælland har de laveste salgstider på 225 dage, mens man finder de længste salgstider i region Nordjylland på 326 dage.

Publiceret 23 January 2020 08:25