Billedet her er fra en tidligere oversvømmelse af havnekajerne i Esbjerg Havn. Arkivfoto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Billedet her er fra en tidligere oversvømmelse af havnekajerne i Esbjerg Havn. Arkivfoto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix Scanpix Danmark

DMI advarer: Her er der risiko for oversvømmelse

Stormvejr har ramt Danmark, og den kraftige blæst fra vest fortsætter ifølge DMI ind i den kommende uge, og det medfører endnu et vejrvarsel.

Grundet den lange periode med blæst fra en vestlig retning er der nemlig yderligere risiko for forhøjet vandstand og oversvømmelser, især ved Vadehavet, Vestkysten og i Limfjorden.

Ved Vadehavet ventes vandstanden eksempelvis at nå godt tre meter over daglig vande mandag eftermiddag. Dele af Esbjerg Havn måler 290 centimeter, så her vil der højst sandsynligt kunne komme oversvømmelser, skriver TV2.

Også på Sjælland kan forhøjet vandstand give problemer. Det gælder særligt på Nordkysten, i Roskilde Fjord samt Isefjorden.

De kommende dage opdaterer DMI løbende med bud på vejrudviklingen. Du kan se mere her DMI.dk.

Foto: DMI

Foto: DMI

Kortet overfor viser, i hvilke områder varslerne om forhøjet vandstand gælder. I de gule området er der tale om et kategori 1 varsel (voldsomt vejr), som betyder, at man skal være opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke ens omgivelser og udendørsaktiviteter.

Områderne med orange farve varsler indenfor kategori 2 (farligt vejr), som henviser til, at man skal være forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke ens omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Rådet er at følge myndighedernes råd, og være ekstra opmærksom, når man færdes ude.

jn

Publiceret 09 February 2020 00:00