Foto:

Foto: Adobe Stock

DMI varsler voldsomt vejr:

Storm over hele Danmark

Hele landet kan blive ramt af storm, men især vestkysten og det nordvestlige Sjælland er udsat

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har et kategori 1 varsel oppe for næsten hele landet. Kategori 1 betyder i DMI-terminologi 'Voldsomt vejr'.

Der forventes nemlig vindstød af stormstyrke langs hele vestkysten og op til de to nordligste jyske kommuner.

Det samme er tilfældet en række sjællandske kommuner, som omfatter Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Frederikssund, Halsnæs, Gribskov og Helsingør. I nabokommunerne til disse er der risiso for vindstød af stormstyrke, ligesom det er tilfældet for resten af Jylland og Fyn.

Varslen gælder fra klokken 22 lørdag til klokken 22 søndag.

Den hårde vind gør også, at DMI de efterfølgende dage forventer forhøjede vandstande langs den jyske vestkyst og ved Limfjorden.

Stormen kommer præcis en uge efter, at kraftig blæst og forhøjet vandstand ramte store dele af landet.

"En meget kraftig jetstrøm ligger i øjeblikket over Atlanterhavet og har dannet dybe og kraftige stormlavtryk mellem Island og Skotland. Søndag og mandag tager lavtrykkene turen ind mod den centrale del af Skandinavien. På sydsiden af lavtrykkene blæser det kraftigt og det får vi at mærke i Danmark søndag og mandag," skriver DMI.

Med sig bringer stormen en masse regn, og frem til mandag aften kan vi på landsplan se frem til mellem 20 og 40 mm regn, mest i den vestlige del af landet.

dp

Publiceret 15 February 2020 14:08