Fra dialysen på Holbæk Sygehus sender Thomas sin opfordring til alle om at tage corona alvorligt. Privatfoto

Fra dialysen på Holbæk Sygehus sender Thomas sin opfordring til alle om at tage corona alvorligt. Privatfoto

Opråb fra kronisk syge Thomas: "Jeg beder DIG om at tage ansvar - for MIN skyld"

Thomas Jakobsen er en af de mange, som helst ikke skal smittes med coronavirus Covid-19

Af
Jacob Nielsen

Ingen burde længere være i tvivl om, at myndighederne ønsker, at alle danskere tager situationen omkring coronavirus alvorligt. Det understreges af de seneste dages markante tiltag, som regeringen har indført, og som gør, at alt fra folkeskoler og offentlige arbejdspladser til beværtninger nu lukkes ned i foreløbigt 14 dage.

Men der er stadig folk, som tager let på advarslerne, og det vækker harme hos Thomas Peter Jacobsen fra Holbæk, som er diabetiker og nyresyg og derfor har et immunforsvar, der er væsentligt svækket i forhold til en rask person, hvilket gør, at han har meget sværere ved at bekæmpe virus i kroppen.

Han giver derfor alle de, som mener, at coronapanikken er ren hysteri, en opsang på facebook.

"Jeg er en af ‘DEM’... dem, DU skal være med til at passe på! Jeg ser desværre i medierne, at nogle trodser regeringens henstillinger, og ikke tager situationen alvorligt. Nogle mener, at når de ikke selv er i gruppen af ‘særligt udsatte’, skal de ikke forholde sig til det.. men JEG er SÆRLIG UDSAT, så jeg beder DIG om at tage ansvar - FOR MIN SKYLD," skriver Thomas Peter Jacobsen i sit opslag.

Selv tager han alle de forholdsregler, han kan.

"Alle aftaler blev aflyst i går aftes. Møder med venner, indkøb, svigermor på besøg, job, koncert, generalforsamling og så har jeg aflyst ikke livsvigtige besøg på sygehuset, hvor jeg ellers kommer ofte. Min datter holder sig også hjemme fra sin uddannelse og min kone har også aflyst alle aftaler, for ikke at bringe noget med hjem," siger Thomas Peter Jacobsen til Lokalavisen.dk.

Visse aftaler er han dog nødt til at begive sig ud i samfundet for at få ordnet. Det gælder blandt andet de livsvigtige dialysebehandlinger, som foregår under skærpede forhold.

"Jeg kører selv i min bil til dialysen, uden stop og uden kontakt med andre. I dialysen er beredskabet skærpet, og vi bliver passet godt på," lyder det fra Thomas Peter Jacobsen, som håber, at hans opråb vil hjælpe folk til at forstå vigtigheden af, at man lytter til myndighederne og gør, hvad de siger.

"Og tænker du alligevel, at vi to ikke skal mødes, så tænk på resten af Danmarks ældre, kronisk syge og udsatte, de vil også gerne opleve foråret igen, igen og igen," lyder det fra sengen i dialysen på Holbæk Sygehus.

Publiceret 12 March 2020 12:43