Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Sundhedspersonale på hospitaler kan ikke blive testet for Covid-19

På grund af mangel på testvæsker for Covid-19 har Region Midtjylland fra fredag indført et midlertidigt stop for at teste personale for sygdommen

Der er mangel på testvæsker for Covid-19, og det betyder, at Region Midtjylland er nødt til at stoppe med at teste regionens sundhedspersonale i en periode.

Stoppet omfatter sundhedspersonale og andet kritisk personale i Region Midtjylland, kommuner og almen praksis i regionen, oplyses det i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

"Vi er nødt til at prioritere ressourcerne til de mest syge. Det midlertidige stop er indført for at sikre, at vi har tilstrækkelig testkapacitet til at kunne undersøge de patienter, der bliver indlagt til undersøgelse for Covid-19," siger koncerndirektør Ole Thomsen i pressemeddelelsen.

Det midlertidige stop for test omfatter ikke test på borgere, der bor på plejehjem, bosteder eller kommunale korttidspladser, som har symptomer på Covid-19 og er henvist til test for sygdommen af deres egen læge.

Testvæsker, der i fagsprog hedder reagenser, er en mangelvare i hele landet, og der arbejdes på højtryk for at sikre nye leverancer til landet snarest muligt, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 21 March 2020 00:00