Arkivfoto

Arkivfoto

Populære Marianne blev 57 år:

På grund af Covid-19 skal hendes børn nu træffe et svært valg

Der må kun være 10 mennesker i kirken, når Marianne Laursen lørdag skal bisættes i Tyrsted Kirke ved Horsens, og det sætter hendes børn i en svær situation, for deres mor havde en stor omgangskreds

Det bliver slet ikke den bisættelse, som de tre søskende Michelle, Helena og Mikael havde forestillet sig, når de skal sige farvel til deres mor Marianne, der kun blev 57 år. For på grund af krisen med coronavirus, må der ikke være flere end 10 personer til stede i Tyrsted Kirke ved Horsens, hvor Marianne lørdag skal bisættes.

Og det er helt forkert, mener de tre søskende. For deres mor havde en stor omgangskreds, men på grund af de nye coronatiltag, så må ingen af Mariannes venner eller folk fra hendes store netværk eller personer fra den udvidede familie deltage i bisættelses. Og i kirken må ingen af de tilstedeværende hverken give hånd til præsten eller kramme hinanden. Det skriver TV2.dk

"Det er en mærkelig følelse. Det virker helt forkert. Som om, man ikke kan få sagt ordentlig farvel. Ikke kramme, ikke give hånd, ikke mærke nærvær," siger 25-årige Helena Rahbek Andersen til TV2 Østjylland.

Begravelser og bisættelser behøver ikke overholde en fast deltagergrænse på i alt 10 personer, lyder det på Aarhus Stifts hjemmeside, men der må maksimalt tillades adgang for en person pr. fire kvadratmeter gulvareal i kirkens skib i denne coronakrise. Kirken ved Horsens er dog så lille, at der kun må være ti personer i den til Mariannes bisættelse. Hun skal dog kremeres, og det giver hendes børn en mulighed for senere at give deres mor en flot afsked med hele hendes omgangskreds.

"Når det her er overstået om måneder, har vi en urne, der skal sættes ned, og til den tid har vi mulighed for at give hende den afsked, hun fortjener, hvor vi kan samle alle dem, der har lyst til at komme," siger Michelle Rahbek Andersen til TV2 Østjylland.

jwh

Publiceret 21 March 2020 08:38