Arkivfoto.

Arkivfoto.

Elskede Thomas blev kun 43:

Hans begravelse blev livestreamet på Facebook

På grund af risiko for coronasmitte måtte kirke ikke lukke det antal gæster ind, som der potentielt kunne have været til begravelsen af Thomas Bjørn Mikkelsen, så den blev livestreamet

Lørdag stod tre søskende ved Horsens i en svær situation, da deres mor skulle bisættes. På grund af risikoen for coronasmitte måtte der ikke være flere end ti personer til stede i kirken, og det var langt fra det antal, som, vidste de tre søskende, havde lyst til at deltage. Derfor var de nødt til at bede en stor del af morens netværk samt den udvidede familie om at blive hjemme.

En lignende situation stod Dina Bjørn Mikkelsen i, da hendes mand lørdag 14. marts skulle begraves i Sædden Kirke ved Esbjerg. Thomas Bjørn Mikkelsen blev kun 43 år og var elskede af rigtig mange. Derfor forventede Dina, at omkring 500 mennesker ville deltage i begravelsen. Men så mange måtte der slet ikke være i kirken på grund af risikoen for coronasmitte. Så hun måtte tænke på en alternativ måde, hvorpå folk kunne følge begravelsen. Bedemanden kom med idéen om at livestreame den på Facebook, og det blev vedtaget. Det skriver JV.dk.

"Jeg havde en retfærdig harme over, at vi ikke kunne tage ordentlig afsked med Thomas. Kirken havde været helt fuld, for han var en mand, der gjorde indtryk på folk. Og det ville ikke være en ordentlig afsked, hvis ikke folk havde muligheden for at være med," siger Dina Bjørn Mikkelsen til JV.dk.

Omkring 1.000 mennesker har set begravelsen af Thomas Bjørn Mikkelsen via det Facebook-stream, som blev lagt op på Dinas egen Facebook-profil, og Dina Bjørn Mikkelsen fortæller til JV.dk, at hun vil anbefale andre, der sår i samme situation i denne coronakrise-tid at gøre det samme.

jwh

Publiceret 22 March 2020 14:08