Foto:

Foto: Brian Bjeldbak/Ritzau Scanpix

KL i kovending: Nu kan genbrugspladserne åbne igen

Kommunernes Landsforening giver nu grønt lys til at genåbne genbrugspladserne

Haveejere og andre, hos hvem affaldet har hobet sig op, kan nu ånde lettet op.

Tirsdag kan kommunerne landet over nemlig genåbne genbrugspladserne, efter de for de flestes vedkommende kun har haft åbent for erhversdrivende.

Det er Kommunernes Landsforening, der siden 11. marts har anbefalet at pladserne skulle være lukkede for private, men den anbefaling ændrer de nu, efter Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet det forsvarligt, hvis det sikres, at borgerne på genbrugspladsen holder afstand til hinanden og til personalet.

KL anbefaler, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

"Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde. Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu," siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

Kommunerne er blevet anbefalet, at de indfører adgangsbegrænsning ved hjælp af eksempelvis portvagt, bomme eller ligende.

dp

Publiceret 28 March 2020 21:06