Screenshot fra musikvideoen

Screenshot fra musikvideoen

"Jeg har ik' corona":

Hjemsendte familiefædre laver herligt hit

Fem kollegaer fra Jyske Bank har brugt isolationen i hjemmet kreativt. Se deres sjove video i artiklen

Af
Danni Paulsen

Det var egentlig bare ment som en sjov lille gimmick til de 3.500 kollegaer i Jyske Bank, hvoraf mange er sendt hjem fra arbejde.

Men efter Thomas Ross, journalist og vært på jyskebank.tv, lagde den interne video på sin private Facebook-profil, er den blevet et mindre viralt hit.

"Som vi joker med: Vi har skabt et viralt hit, der smitter mere end Corona," lyder det fra Thomas Ross, som til dagligt arbejder i hovedsædet i Silkeborg, men bor i Beder i det sydlige Aarhus.

Han og fire kollegaer, som også er sendt hjem fra arbejde, har kreeret en dansk corona-udgave af The Knacks legendariske 'My Sharona' fra 1979, som handler om en gut, som rejser gladeligt rejser rundt fra smitteområde til smitteområde og ikke mener, at han er blevet smittet.

Artiklen fortsætter under videoen:

Videoen blev offentliggjort på Jyske Banks intranet, JB United, fredag og affødte en masse positive reaktioner og kommentarer, hvorefter den blev smidt ud til offentligheden. I skrivende stund er den delt 422 gange og set 14.000 gange.

"Det har været en vild omgang og sindssygt sjovt at følge med i på de sociale medier. Rigtig mange kommenterer, at de ikke kan få sangen ud af hovedet, og det er vel definitionen på en rigtig ørehænger. Personligt synes jeg bare det er sjovt at vi har givet folk et godt grin," siger Thomas Ross.

Det er ikke første gang, de fem kollegaer fra Media & Creative-afdelingen laver musik sammen. De kalder sig selv Jyske Banks eget husorkester og går under navnet Guns 'N Ross, som blev dannet i forbindelse med en julefrokost, hvor de havde omskrevet Kim Larsens 'Midt om Natten' til at handle om sorte penge og hvidvask og Nephews 'Superliga' til en sang om, at de var Superli'glad med de strategier, som cheferne rendte rundt og præsenterede.

"Sådan nogle ting, som vi laver her gennem vores arbejdsplads og præsenterer for vores kollegaer i hele landet, indrammer meget godt kulturen og værdierne, der præger Jyske Bank. Man forsøger i mange sammenhænge at være anderledes og uhøjtidelige og giver rum til, at vi ansatte må lave nogle skøre ting fra tid til anden. Jeg tror sgu ikke, det her var gået i Danske Bank," griner Thomas Ross.

Artiklen fortsætter under billedet.

Guns 'N Ross består af (fra venstre), Jens Bregendorf (guitar), Klaus Vestergaard (bas), Claus Nørgaard (guitar), Thomas Ross (vokal) og Aske Jørgensen (cajon/percussion). Privatfoto

Guns 'N Ross består af (fra venstre), Jens Bregendorf (guitar), Klaus Vestergaard (bas), Claus Nørgaard (guitar), Thomas Ross (vokal) og Aske Jørgensen (cajon/percussion). Privatfoto

Husorkestret var egentlig opløst, men den ekstraordinære corona-situation førte til en genforening - på afstand, naturligvis.

De musikalske dele og videoklip er sendt ind hver for sig og samlet.

"Musikvideoen er klippet sammen af en sjette kollega fra kommunikationsafdelingen, som fik tilsendt nogle små videosnaser, som vi hver især optog og smed afsted til ham. Hele processen er jo foregået 'på distancen', fordi vi allesammen er beordret til at arbejde hjemme mest muligt," fortæller Thomas Ross.

Publiceret 29 March 2020 10:10