Kalø Slotsruin søndag 5. april.

Kalø Slotsruin søndag 5. april. Øxenholt Foto

Mange ignorerer politiets henstilling om at undgå denne turistattraktion

Kalø Slotsruin er velbesøgt to dage efter, politiet bad østjyderne om at finde alternative udflugssteder

Af
Jeppe Rafn

Østjyllands Politi har rost østjyderne for at være gode til at overholde myndighedernes retningslinjer om at holde afstand under coronakrisen.

Ved et pressemøde i fredags gentog fungerende politidirektør Marian Thomsen roserne, men kom samtidig med et budskab op til påsken om ikke at stimle sammen på de mest populære steder.

"Tænk over, om det lige er Moesgaard Strand eller Kalø Slotsruin, man skal tage hen. Der er så mange andre flotte steder i Østjylland, hvor der ikke er mennesker," sagde politidirektøren på pressemødet, som Lokalavisen Aarhus sendte direkte:

Mange østjyder har dog tilsyneladende ikke lyttet efter, for i dag søndag er der en hel del mennesker ved Kalø Slotsruin på Djursland, som man kan se på billederne i denne artikel.

Øxenholt Foto

Øxenholt Foto

Kalø Slotsruin er langtfra det eneste sted i Danmark, der tiltrækker mange mennekser. I går eftermiddags advarede Stevns Kommune eksempelvis om, at der på et tidspunkt var samlet alt for mange mennesker ved Holtug Kridtbrud.

Lokalavisen talte søndag formiddag med Østjyllands Politis vagtchef, der på det tidspunkt ikke havde indvendinger mod østjyderne coronaopførsel:

"Vi synes, det står fint til. Folk er ok til at respektere retningslinjerne," sagde vagtchef Lars Bisgaard.

Øxenholt Foto

Publiceret 05 April 2020 15:58