I Salling bliver der ved betalingskasserne hængt plexiglasplader op, så både kunder og medarbejdere beskyttes mod potentiel smitte, ligesom der er afstandsmarkeringer på gulvet samt andre tiltag, fortæller direktør for Salling, Marianne Bedsted (tv.).

I Salling bliver der ved betalingskasserne hængt plexiglasplader op, så både kunder og medarbejdere beskyttes mod potentiel smitte, ligesom der er afstandsmarkeringer på gulvet samt andre tiltag, fortæller direktør for Salling, Marianne Bedsted (tv.). Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix

Åbner i dag:

Sådan bliver den nye dagligdag i butikscentre

Det bliver med sikkerhedsvagter, nye rengøringsrutiner, kundeoptælling og klistermærker, når Aarhus' butikscentre mandag genåbner

Der er sikkert en hel del shopping-hungrende aarhusianere, der har glædet sig til mandag, 11. maj, hvor byens butikscentre endelig kan åbne igen. Men som så mange andre steder, så bliver hverdagen ikke helt som før i Magasin, Salling, Bruuns Galleri og alle de andre centre. Der er nemlig fortsat strenge retningslinjer, som skal overholdes.

I Salling bliver der eksempelvis ved betalingskasserne hængt plexiglasplader op, så både kunder og medarbejdere beskyttes mod potentiel smitte, ligesom der er afstandsmarkeringer på gulvet. I hele stormagasinet står håndsprit frit tilgængeligt, og for at sikre antallet af kunder, der besøger stormagasinerne, holdes der også konstant øje med de kundetællere, som findes ved alle indgange.

"Sikkerheden har den allerhøjeste prioritet for os. Derfor har vi forberedt os og trænet godt i, hvordan vi kan yde en fantastisk service og alligevel holde afstand. Før vi lukkede ned, tog vores kunder utrolig flot hensyn til både hinanden og vores medarbejdere – det er vi sikre på vil forsætte nu, hvor vi genåbner," siger Marianne Bedsted, direktør i Salling, i en pressemeddelelse.

Lignende tiltag ses der også i Bruuns Galleri, hvor man har arbejdet intenst med forberedelserne til genåbningen.

Her er der blandt andet indført nye og flere rengøringsrutiner, klistermærker på gulvene, der guider gæsterne og sørger for at sikre afstand mellem dem. Informationsstandere og beskeder i højttalerne vil blive brugt til at minde gæsterne om retningslinjerne, og derudover vil indgange og udgange blive ensrettet, så gæsterne ikke kommer tæt på hinanden.

“Det har krævet en minutiøs planlægning at sikre, at gæster og medarbejdere nu kan få en sikker og god shoppingoplevelse og arbejdsdag her i Bruuns Galleri. Vi har et godt samarbejde med butiksejere og -chefer, og jeg er helt tryg ved at genåbne Bruuns Galleri. Jeg er overbevist om, at vi kan skabe et sikkert og godt shoppingmiljø for alle, der besøger Bruuns Galleri,” understreger Claus Brændgaard, Center Manager Bruuns Galleri, i en pressemeddelelse.

Det samme er gældende i Magasin, hvor der desuden vil være sikkerhedsagter, som vil guide kunderne til at fordele sig rundt i forretningen og sikre, at myndighedernes retningslinjer overholdes.

Derudover vil der flere steder i Magasin være restriktioner i forhold til antallet af personer, blandt andet ved hjælp af et optællingssystem, som skal holde øje med, hvor mange kunder der befinder sig i forretningen ad gangen.

"Vores kunders og medarbejderes sikkerhed og sundhed er naturligvis det allervigtigste, og derfor tager vi myndighedernes retningslinjer meget alvorligt. Vi føler os nu helt klar til at åbne igen og byde vores kunder velkommen på en sikker og forsvarlig måde. Det glæder vi os meget til," lyder det fra forretningschef i Magasin Aarhus Suzan Papuga i en pressemeddelelse.

jwh

Publiceret 11 May 2020 08:39