Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Choktal: 99 procent færre passagerer

Flytrafikken og indtægterne er på kort tid forsvundet fra Københavns Lufthavn på grund af coronakrisen.

I april måned kunne Københavns Lufthavn tælle knapt 26.000 passagerer (865 dagligt) mod 2,5 millioner rejsende i april sidste år. Det svarer til et fald på hele 99 procent.

Torsdag den 9. april blev den absolutte bundrekord med blot 424 passagerer, hvilket gjorde den til den mest stille dag i lufthavnen siden 1946.

Selvom bunden i dag er slået helt ud af luftfarten og indtægterne er væk, er CPH stadig åben for de få passagerfly og for den helt afgørende luftfragt af blandt andet medicin og værnemidler. Det er dyrt, og selvom lufthavnen har stoppet projekter og reduceret omkostninger for cirka en mia. kr., er situationen meget kritisk, siger lufthavnens administrerende direktør, Thomas Woldbye, i en pressemeddelelse.

Han siger samtidig, at arbejdet med at få genstartet den globale luftfart og gøre det sikkert og trygt at flyve i større skala er afgørende, hvis Danmark skal undgå at miste milliarder og have gode forbindelser til verden, når Corona pandemien klinger af.

"Hvis Danmark skal have en stærk international lufthavn i fremtiden, skal vi have planlagt en tryg og sikker genstart af den regionale og globale luftfart allerede nu. Det er stadig uklart, hvilke initiativer der vil virke bedst. Men det er afgørende, at vi forsøger at få skabt internationale retningslinjer. Kan det ikke lade sig gøre i første omgang, må vi lave robuste nationale og bilaterale regler. Når landegrænserne bliver åbnet, vil der være brug for og appetit på at komme ud på ferie- og forretningsrejse. Men forudsætningen for det hele er, at det er sikkert og trygt - både for de rejsende og for de ansatte i flyselskaberne og de mange virksomheder i lufthavnene," siger Thomas Woldbye.

Foto: Københavns Lufthavne

Foto: Københavns Lufthavne

jn

Publiceret 12 May 2020 14:07