Foto: Vejdirektoratet.dk

Foto: Vejdirektoratet.dk

Fund af menneskeknogler: - Der er tegn på huk og afsavning

Arkæologer fra Københavns Museum har ved byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum gjort et uventet fund af menneskeknogler, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

"Der er tale om et ganske uventet fund. Gravemaskinen var i gang med at fritlægge store vandrør på pladsen, da vi pludselig kunne se knogler. Jorden gemte på det, der har vist sig at være knogler fra 15 mennesker. Vi har ingen historiske optegnelser af kirkegårde eller andet i byggeområdet, der kunne antyde, at vi ville støde på menneskeknogler her," siger Sigrid Frances Schmidt, som er udgravningsleder og arkæolog fra Københavns Museum.

Knoglerne er identificeret til at stamme fra både kvinder og mænd i forskellige aldre. Mindst en af knoglerne er afsavet, og på flere af knoglerne er der blevet fundet mærker eller hakker.

"Knoglerne er sendt videre til undersøgelse. Vi overvejer, om det måske kan være ”restmateriale” fra et af byens tidligere hospitaler. Holmens Kirkegård ligger ikke så langt fra byggepladsen, og her er der tidligere fundet flere koncentrationer af knogler med både snit og savmærker. Ligresterne fra Holmens Kirkegård stammer fra patologiske undersøgelser foretaget af det Det Kongelige Kirurgiske Akademi, som fungerede fra slut 1700-tallet til midt 1800-tallet," siger Sigrid Frances Schmidt ifølge Vejdirektoratet.

jn

Publiceret 25 May 2020 12:55