Foto:

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Se billederne:

Nu er Ramboline og de andre pensionerede cirkuselefanter lukket ud

Knuthenborg Safaripark lukkede lørdag de pensionerede cirkuselefanter ud

Lara, Jenny, Djungla og Ramboline fik lørdag for første gang lov til at stikke snablerne ud i den friske luft i deres nye hjem i Knuthenborg Safaripark.

De pensionerede cirkuselefanter, som i 30 år har turet landevejen med Cirkus Arena og Cirkus Trapez har fået et helt nyt og stort elefantanlæg at boltre sig på.

Et anlæg, som med sine 140.000 kvadratmeter simulerer en savanne og er nordeuropas største.

I foråret 2019 blev der indført et totalforbud mod vilde dyr i cirkus i Danmark, og det betød, at de fire elefanter skulle stille de arbejdsmæssige træsko og nu "bare" være elefanter i safariparken på Lolland.

Elefanterne flyttede ind 15. maj, men kom lørdag ud i de fri, hvor de kan bade i vand, mudder og sand. Det gjorde de foran en del tilskuere, som var mødt frem for at hilse på de store dyr.

"Det er en stor dag i dag både for elefanterne og for Dyrenes Beskyttelse, som har kæmpet den her kamp i årtier. Det har været en lang, sej kamp, især de seneste års tovtrækkeri for at få aftalen i hus på en ordentlig måde, der ikke medførte, at elefanterne blev solgt til et udenlandsk cirkus eller det, der er værre. Men alle de hårde tider er glemt i dag, når først elefanterne får lov til at tage de første skridt i det, der er deres sidste hjem i Knuthenborg Safaripark. Nu skal de bare have lov til at være elefanter, og det er det eneste, der betyder noget," siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse, som har kæmpet for forbud mod vilde dyr i cirkus i lang tid.

Lara, Jenny, Djungla og Ramboline er afrikanske elefanter, som er verdens største landlevende pattedyr og kan veje helt op til 6,5 ton.

Foto:

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Foto:

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Foto:

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

dp

Publiceret 30 May 2020 12:25