Der fodres på livet løs i storkereden i Enslev. Der er tale om noget af en sensation. Siden 1965 har der har ikke været ynglende storke på Djursland.©Storkene.dk

Der fodres på livet løs i storkereden i Enslev. Der er tale om noget af en sensation. Siden 1965 har der har ikke været ynglende storke på Djursland.©Storkene.dk

Sensationel familieforøgelse - ikke sket siden 1965

En sensation, lyder skudsmålet fra storkeeksperter

Af
Lars Norman Thomsen

Så skete det i Enslev ved Grenaa - en begivenhed. Siden 1965 har der har ikke været ynglende storke på Djursland, men nu er det en kendsgerning igen.

Der er nemlig kommet storkeunger i storkereden, der har haft stor bevågenhed, siden et purungt storkepar i april fandt hinanden på matriklen i den lille landsby.

Det var naturfotografen Peter Staunsbjerg, der fredag eftermiddag kunne se noget, der lignede en fodring, og herefter kontaktede Storkene.dk.

”Det ser ud som om, der gylpes føde op i reden,” lød den korte melding fra Peter Staunsbjerg.

Andre er nu kommet med samme observationer og lørdag formiddag har Peter Staunsbjerg indsendt billeder, der viser en fodring i storkereden.

”Det er helt klart, at storkene nu er i gang med fodring i storkereden. Storkene skiftes til at være ude på jagt efter orme, og når de returnerer, gylper de føde op til ungerne. Eller ungen, da vi ret beset ikke ved, hvor mange unger der er tale om,” siger storkeeksperten Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk.

Unge storke lægger ikke mange æg, så derfor kan det godt være, at der kun er lagt ét æg.

Storkeparret går nu en ekstremt travl tid i møde, da storkeunger er glubske. Mogens Lange Petersen mener, at det er godt, at tørken er afløst af regnvejr

”Regnvejret medfører, at regnorme, der er den foretrukne føde for små storkeunger, nu kommer op til overfladen og er nemme at finde for storkene. Og det er meget vigtigt, hvis ungerne skal vokse sig store."

Kommer der unger på vingerne i storkereden, vil parret trofast vende tilbage i 2021 for at yngle igen, lover storkeeksperten.

Publiceret 06 June 2020 15:00