Jyske Bank Boxen har afholdt adskillige store koncerter, håndbold- og ishockey-slutrunder, Venstre-landsmøde og meget meget andet.

Jyske Bank Boxen har afholdt adskillige store koncerter, håndbold- og ishockey-slutrunder, Venstre-landsmøde og meget meget andet. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Populært dansk konference- og koncertsted i fare:

Så stort er million-hullet i kassen

"Situationen er rigtig, rigtig alvorlig," siger berørt direktør

MCH-koncernen, som står bag MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen, er i knæ og i en meget kritisk situation.

Det fortæller direktøren til TV MidtVest.

Koncernen mangler hele 50 millioner kroner for at klare sig igennem corona-krisen, som har tvunget selskabet til at aflyse eller udskyde alle arrangementer siden marts.

"Situationen er rigtig, rigtig alvorlig. Den er næsten så alvorlig, som den kan blive. Vi er blevet lagt ned og har ingen mulighed for at lave det, vi allerhelst vil. Vi er hårdt ramt," siger direktør Georg Sørensen.

Den alvorlige krise rammer ikke kun Herning-koncernen, men også Herning Kommune.

Kommunen ejer nemlig 45 procent af foretagendet, og derfor skal politikerne i det kommunale økonomiudvalg orienteres om problemerne på mandag.

Borgmester Lars Krarup har dog allerede meldt ud, at han er klar til at prøve at finde en redningskrans.

"Messecentret er en af kronjuvelerne for os, og derfor er det også utrolig vigtigt, at vi får snakket om nu, hvad kan vi gøre for at redde det," siger Lars Krarup til TV MidtVest.

Op til coronakrisen havde MCH-koncernen i to år slået omsætningsrekorder og præsenterede flotte overskud.

Hele 228 medarbejder måtte sendes hjem i marts.

dp

Publiceret 13 June 2020 11:02