Sæby Kirke. Foto: Google Maps

Sæby Kirke. Foto: Google Maps

Festende studenter passerede begravelse, lige da kisten skulle bæres ud - så skete dette rørende øjeblik

Beretning om studenters opførsel, da deres ladvogn kom forbi begravelse, er gået viral

En forsamling i sorg og en forsamling i festhumør. Et liv, der er ovre, og liv, som skal leves.

Det var to helt modsatrettede virkeligheder, der ramte hinanden lørdag i Sæby i Nordjylland, da en ladvogn fyldt med festende studenter og høj musik passerede en begravelse ved Sæby Kirke, netop som kisten skulle bæres ud til rustvognen.

Det kunne have været fortællingen om et akavet øjeblik og en højtidelighed afbrudt af berusede hensynsløse unge. Men det blev det slet ikke, for de årvågne studenter udviste derimod et eksemplarisk overskud og overblik.

Det har nordjyske Mikael Justesen, journalist og direktør for TV2 Nord, som deltog i begravelsen, skrevet om på Facebook, hvor hans opslag med over 26.000 likes og 12.000 delinger er gået viralt.

"Ved afslutningen af en smuk bisættelse i Sæby Kirke i dag, skulle de nærmeste pårørende bære kisten det sidste stykke til rustvognen. I det øjeblik kisten kommer til syne i kirkedøren, passeres kirken af en lastbil med en flok nye studenter på ladet. Afstand til rustvogn: max fem meter. Jeg når lige at tænke: åh nej, meget uheldig timing i dette meget højtidelige øjeblik - og jeg skæver op til de mange hvide huer," skriver han og fortsætter:

"Men de er der ikke. Eller jo, men de er taget af hovederne. Studenterne står bomstille med huerne i hånden og front mod kirken mens de passerer rustvognen og følget. Musikken er slukket, båthornene holder pause. Først da lastbilen har rundet kirken og drejet væk, går festen i gang igen."

Det var en opførsel, der ikke gik upåagtet hen blandt begravelsesgæsterne, og episoden kom til at fylde en del efterfølgende.

"Hele det store følge bemærkede studenternes gestus og det var selvfølgelig et stort samtaleemne ved den efterfølgende kaffe," skriver Mikael Justesen og afslutter med en salut og en karakter til de unge studenter:

"Så hvis nogle af de studenter, der passerede Sæby Kirke lige omkring middag i dag - eller deres forældre - skulle læse disse linjer: tak fordi I midt i jeres jubel fandt det passende at standse festen et kort øjeblik i respekt. Det rørte de nærmeste pårørende og alle os andre. Så kære unge studenter: I får hermed alle sammen en ekstra karakter, et rent 12-tal i ordentlighed, høflighed og dannelse."

dp

Publiceret 28 June 2020 09:31