Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Danmarks nye landstræner: Reklamer for spil og betting bør forbydes

Landstræner Kasper Hjulmand er stærk modstander af spilreklamer.

5. september står Kasper Hjulmand for første gang i spidsen for det danske landshold, når Danmark møder Belgien hjemme i Nations League, men forud for debuten kommer den nye landstræner med en usædvanlig udmelding, som kan være problematisk i forhold til en af landsholdets sponsorer, Danske Spil.

Kasper Hjulmand mener nemlig, at reklamer for spil og betting skal forbydes. Den personlige holdning kommer han med i et interview med Radio4.

"Jeg synes ikke, at jeg kan opfordre til spil og betting. Det kommer jeg aldrig til at stå på mål for at give videre til nogen, at det er en god ting at gøre," siger Kasper Hjulmand, som afslører, at han er tilhænger af en nultolerance over for spil og betting.

Hjulman afslører, at hans holdning grunder i, at han personligt har set masser af ludomani-skæbner i forbindelse med sit arbejde.

Hos DBU fastslår kommunikationschef Jakob Høyer, at Hjulmands kritik går på spilleindustrien generelt - ikke på sponsoren.

"DBU er enig i, at vi skal gøre, hvad vi kan for at bekæmpe ludomani og hele tiden være opmærksom på, om bettingindustrien er for voldsom for særligt børn og unge. Kasper har ønsket at skabe en debat generelt om betting. Det handler ikke om Danske Spil. Danske Spil er gået forrest for at skabe nye etiske retningslinjer," siger Jakob Høyer til Radio4´s program Fremkaldt.

jn

Publiceret 29 June 2020 15:49