De 19 katte var proppet ned i fem papkasser.

De 19 katte var proppet ned i fem papkasser. Foto: Voice of Pets

19 udsultede katte efterladt i papkasser: Øjnene strittede ud af hovedet af afmagring

19 katte blev i søndags fundet på en rasteplads ved Hørning, hvor de var blevet efterladt i papkasser på en trailer.

En forbipasserende opdagede kattene og afleverede dem på dyreinternatet Voice of Pets i Tranbjerg, der beskriver sagen som en forfærdelig oplevelse.

"Det var hjerteskærende for vores personale at se de mange katte og killinger i kasserne. Øjnene strittede ud af hovedet af afmagring, og de var vanvittigt sultne," forklarer Voice of Pets direktør Jesper Søderberg i en pressemeddelelse.

Kattene var meget sultne og afmagrede.

Kattene var meget sultne og afmagrede. Foto: Voice of Pets

Papkasserne var tapet til, så kattene ikke kunne slippe ud. Dog var der lavet lufthuller, så de kunne trække vejret. I kasserne var der én missemor med fire killinger under én uge gamle, fire voksne katte og ti killinger omkring ti uger gamle.

Alle kattene var tydeligt vant til at være sammen med mennesker, så de er ikke vilde. En eller anden må have besluttet, at kattene ikke var mere værd end at blive efterladt til egen skæbne, oplyser dyreinternatet. Heldigvis har kattene ikke været i kasserne i særlig lang tid, for der var ingen spor af urin eller afføring.

"Desværre oplever vi flere gange om året, at kæledyr bliver efterladt og dermed overladt til deres egen skæbne. Nogle har, ligesom disse katte og killinger, været en forfærdelig tid igennem. Vi appellerer igen til alle danskere om at være ansvarlige. Vokser opgaven med dit kæledyr dig over hovedet, så gør det ansvarlige og aflevér kæledyret på et internat," siger Jesper Søderberg.

Missemor med sine under en uge gamle killinger blev heldigvis reddet.

Missemor med sine under en uge gamle killinger blev heldigvis reddet. Foto: Voice of Pets

Internatet i Tranbjerg har haft været susende travlt i lang tid, fordi sommerhalvåret er sæson for mange indleverede katte og killinger. Og med de 19 ulykkelige katte og killinger, der nu er blevet tilset af en dyrlæge og får kompetent pasning og pleje, er internatet ved at være godt fyldt med katte, der søger nye og kærlige hjem.

"Vi forventer, at alle de 19 katte vil komme sig helt og er taknemmelige over, at de blev indleveret til os, så vi kan sørge for, at de får et godt liv," siger direktøren.

jr

Publiceret 01 September 2020 10:09