Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Her er alle de nye restriktioner: Her rammer de hårdt

Der indføres nu yderligere restriktioner i hovedstadskommunerne i håb om, at smittespredningen kan standses. Resten af landet går fri fra nye stramninger.

Af
Jacob Nielsen

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har netop på et pressemøde oplyst, at de midlertidige restriktioner, der blev indført i Odense og 17 hovedstadskommuner for en uge siden, forlænges forløbig frem til den 1. oktober.

Derudover indføres en række nye tiltag i følgende kommuner: København, Frederiksberg, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.

Åbningstider i nattelivet

Åbningstiderne for barer, restauranter og udskænkningssteder begrænses til klokken 22. Dette gælder også ved afholdelse af private fester på serveringssteder.

Der opfordres også kraftigt til, at private fester lukkes ned klokken 22. Bryllupper, konfirmationer osv. kan altså stadig afholdes, men kun hvis man overholder reglerne og slutter festen klokken 22, lyder det fra Heunicke.

Hotspots

Politiet vil samtidig holde nøje øje med diverse hotspots og om nødvendigt udstede opholdsforbud, hvis forsamlingerne bliver for tætte.

Mundbind

Der vil være krav om brug af myndbind på barer og restauranter. Det gælder både gæster og ansatte. Kravet er dog ikke gældende, når man sidder ned.

Serveringsstederne skal desuden synligt skilte med, hvor mange gæster, der er plads til på stedet.

Superliga

Superligakampe i hovedstadsområdet får begrænset antal tilskuere. I alt må der kun være 500 personer på stadion.

"Vi ved godt, at restriktionerne kræver ofre af os alle, men alle skal tage ansvar nu. Det er nu, vi skal have slået smitten ned, så vi ikke skal ind i nye større nedlukninger af samfundet," appellerer Magnus Heunicke på pressemødet.

Publiceret 15 September 2020 13:04