Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Borger er blevet testet for corona omkring 100 gange

Formanden for Region Midtjylland opfordrer til, at man overvejer nødvendigheden i at blive testet her og nu

Af
MORTEN NYSTRUP

JP AARHUS

Statens Serum Institut har tildelt Region Midtjylland flere test, så flere borgere kan undersøges for covid-19. Men regionsrådsformand Anders Kühnau (S) erkender, at der kan opleves lang ventetid i det såkaldte ”samfundsspor”, der omfatter de borgere, der uden symptomer eller uden at være i en såkaldt smittekæde ønsker at blive testet.

Ventetid på 5-6 dage har fået flere til at opsøge de mobile testenheder som f.eks. i Horsens, hvilket har betydet, at folk har stået i kø i op til seks timer for at blive testet.

Region Midtjylland arbejder på at indføre en tidsbestilling på de mobile testenheder, men Anders Kühnau opfordrer til, at man bestiller en tid i det almindelige samfundsspor, også selv om der er flere dages ventetid.

"Man bør altid overveje, om det er nødvendigt at få foretaget en test," siger Anders Kühnau på et pressemøde på Aarhus Rådhus i anledning af de seneste dages stigning i coronatilfælde i Aarhus.

Regionsrådsformanden oplyser, at der ikke forekommer ventetid, hvis man har symptomer på covid-19 og bliver henvist fra sin læge.

Lars Østergaard, professor i infektionssygdomme, Aarhus Universitetshospital oplyste på pressemødet, at man først og fremmest tester syge, dernæst borgere, der kan bidrage til opdæmning af smittekæder, patienter der skal til undersøgelse på et hospital og til sidst prioriteres borgere, der "synes, det kunne være rart at blive testet."

På pressemødet oplyste Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S), at der var et eksempel på en borger, der var blevet testet med 2-3 dages mellemrum og efterhånden havde fået foretaget omkring 100 podninger.

Tirsdag morgen rullede en mobil testenhed til Gellerup, men Anders Kühnau oplyste, at smitten - der i øjeblikket spreder sig især hos unge - er konstateret flere steder i Aarhus-området, herunder Risskov, Egå og Højbjerg.

Publiceret 22 September 2020 17:02