Foto:

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Flere kvinder står frem:

Hans hånd bevægede sig helt op af 23-åriges inderlår

To kvinder står frem i Jyllands-Posten og anklager overborgmester Frank Jensen for seksuelle krænkelser

Der har tidligere været sager fremme i medierne om kvinder, der har følt sig krænket af nuværende næstformand for Socialdemokratiet og overborgmester i København, Frank Jensen. Både i 2004 og i 2011 blev han hængt ud offentligt efter sager om krænkende opførsel over for yngre kvinder i forbindelse med julefrokoster.

I mængden af sexisme-sager, der den seneste tid er dukket op i kølvandet på Sofie Lindes tale ved Zulu Comedy Awards, retter to kvinder nu nye anklager af sted mod den tidligere folketingspolitiker.

Det sker i Jyllands-Posten, hvor kvinderne beretter om specifikke episoder, hvor Frank Jensen ifølge dem har begået seksuelle krænkelser.

"Ja, så fortsætter hans hånd jo. Den bevæger sig helt op af mit inderlår. Her får jeg det rigtig ubehageligt," lyder det blandt andet fra en kvinde, som ved et selskab i 2012 var 23 år gammel, da Frank Jensen ifølge hende selv gik langt over stregen.

En anden kvinder fortæller om en episode i 2017, hvor Frank Jensen angiveligt skulle have nusset hendes ben og fødder to gange, uden at kvinden havde bedt om det.

Kvindernes afsløringer i Jyllands-Posten har fredag aften fået Frank Jensen til at komme med en undskyldning på sin Facebook side.

"Der har været en usund kultur, blandt andet i mange politiske miljøer. Den har jeg i høj grad selv været en del af. De sidste år har vi været igennem en vigtig og afgørende forandring, som også har gjort, at jeg har taget min egen opførsel op til overvejelse. Og jeg er helt klar over, at jeg åbenlyst har begået fejl," skriver han blandt andet i opslaget, hvor han kun omtaler episoden fra 2012.

"En episode fra sommeren 2012 omhandler en kvinde, der på daværende tidspunkt var ansat i SIK, og som efter et budgetseminar oplevede grænseoverskridende adfærd fra min side. Det vil jeg gerne undskylde."

jwh

Publiceret 17 October 2020 08:57