Privatfoto.

Privatfoto.

"Pil det ned!!":

Folk raser over reklamestunt

Aarhusianere undrer sig over, hvorfor der er opsat reklameskilte for Magasin på flere af byens statuer

Af
Jonas Wrede Hansen

"Det er dårlig stil". "Hold jer fra byens statuer". "Helt sikkert ulovligt.". "Pil det ned!!"

Sådan lyder nogle af reaktionerne på Facebook, efter en undrende aarhusianer lørdag har lagt et billede op af en af byens statuer, som er blevet iført tøj og påsat et skilt, der ligner en reklame for Magasin. Efterfølgende har flere henvendt sig med billeder af statuer fra forskellige steder i Aarhus, som alle er blevet udsat for det samme, som i den grad ligner et reklame-stunt.

Eksempelvis er det også gået ud over en statue i Rådhusparken og statuen af Peter Sabroe ved Østbanetorvet.

"Det er ikke ok"

Det var Mette Houman, som lørdag lagde det første billede op af en statue i Aarhus, der udover at have fået et slør omkring armen og hånden, også havde fået påsat en plakat med en tydelig reklametekst for en kollektion hos Magasin Du Nord.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Privatfoto.

Privatfoto.

"Det er ikke ok, MAGASIN, at bruge byens statuer til plakatophæng," skrev hun som tekst til opslaget i Facebook-gruppen 'Vores by Aarhus'. Efterfølgende er opslaget blevet diskuteret heftigt, ligesom andre brugere har delt lignende billeder fra andre statuer.

Til Lokalavisen Aarhus forklarer Mette Houman, at hun først forsøgte at komme i kontakt med Magasin angående statuen. Men da stormagasinet ikke svarede tilbage på hendes henvendelse, valgte hun at lægge billedet op i den lokale Facebook-gruppe.

Samme reklamestunt i Kongens Have

Det ligner en reklame for Magasin, men kan det virkelig være rigtigt? Flere brugere på Facebook mistænker det for at være drengestreger.

Lokalavisen Aarhus har derfor skrevet til kommunikationsafdelingen hos Magasin for at høre, om stormagasinet har kendskab til, hvorfor statuerne har fået en 'make over'. Magasin er dog endnu ikke vendt tilbage på avisens henvendelse. Men det tyder på, at det er et reklamestunt, som Magasin står bag. I hvert fald er det samme sket i Kongens Have i København, og der har Magasin erkendt at være afsenderen.

Det er sket overfor TV 2 Lorry. Magasin oplyser til TV-kanalen, at det er bureauet Citrusmedia, der har stået for Magasins reklame i Kongens Have. Magasin skriver i en mail, at det regnede med, at Citrusmedia havde fået godkendt alle nødvendige retningslinjer i forbindelse med reklamen, som Magasin er afsender på. Det er dog ikke tilfældet i København, hvor Lars Friis, som er slotsgartner hos Slots- og Kulturstyrelsen, oplyser til TV2 Lorry, at Magasin ikke har fået tilladelse til at reklamere i haven.

Det er uvist, om stormagasinet har fået lov til det i Aarhus.

Publiceret 17 October 2020 14:27