Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Kommune invaderet af maddiker, bananfluer og stank:

Her er synderen

Den nye affaldssortering i Esbjerg Kommune er kommet i kraftig modvind

Indbyggerne i Esbjerg Kommune er ved at være godt trætte af den nye affaldssortering, der trådte i kraft i august måned. De seneste to måneder har flere esbjergensere således ytret deres vrede på de sociale medier, fordi adskillige som følge af den nye affaldssortering døjer med maddiker, bananfluer og stank.

Det skriver JydskeVestkysten.

Siden august har det således været et krav, at alle husstande i Esbjerg Kommune skal sortere madrester i en særskilt beholder. Men de køkkenspande, som kommunen har uddelt til indendørs brug, er ifølge de mange vrede udbrud på de sociale medier i en for dårlig stand, hvilket er årsagen til de ubudne gæster. Flere er blevet så vrede, at de nu nægter at bruge den nye affaldssortering.

"Det er forventeligt men hammerærgerligt, at der er nogle, der ikke vil bruge de nye spande. Vi kan ikke tvinge nogen til at bruge dem, og vi gør ikke det her for at genere folk. Vi gør det, fordi vi gerne vil have et mere miljørigtigt affaldssystem," siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V), til JydskeVestkysten.

Han har også selv døjet med bananfluer, så han forstår frustrationen.

"De første par uger var der ingen problemer med vores nye køkkenspand, men så skete der en eksplosion af bananfluer fra den ene dag til den anden. Der kunne sidde op mod 50 bananfluer på låget af den lille køkkenspand," fortæller han til mediet.

Esbjerg Kommune er nu gået at udarbejde en guide mod de irriterende gener. Den vil blive offentliggjort på kommunens Facebookside hurtigst muligt, skriver JydskeVestkysten.

jwh

Publiceret 18 October 2020 09:56