Borgmester Jacob Bundsgaard, regionsrådsformand Anders Kühnau, politidirektør Kirsten Dyrman og ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, på dagens pressemøde. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Borgmester Jacob Bundsgaard, regionsrådsformand Anders Kühnau, politidirektør Kirsten Dyrman og ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, på dagens pressemøde. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Borgmester med klar besked til byens unge: - Pas på og brug hovedet

Af
Jacob Nielsen

"Coronavirus har for alvor ramt os i en anden bølge. Vi står i en ganske alvorlig situation, og vi er nødt til at øge vores agtpågivenhed og øge den indsats, vi gør hver især."

Sådan indledte borgmester Jacob Bundsgaard lørdagens pressemøde om coronasituationen i Aarhus, som blev afviklet i Rådhushallen på Aarhus Rådhus klokken 10.

Efter at have ligget nogenlunde stabilt i smittetrykket har Aarhus de seneste dage set en meget foruroligende udvikling, og særlig de unge ser ud til at være dem, der spreder smitten rundt i byen.

Ud af fredagens 157 nysmittede var de 62 personer mellem 11 og 20 år og 44 af de smittede var mellem 21 og 30. Det betyder, at 3/4 af alle nysmittede i Aarhus er under 30 år gamle.

"Det er alarmerende, og det er derfor, vi står her i dag, for at indskærpe overfor alle, at vi har et ansvar," sagde Jacob Bundsgaard, som havde følgende direkte opfordring til de unge og deres familier:

"Få talt om det her. Få talt om, hvordan vi er sammen og fortsat kan leve et liv samtidig med, at vi overholder de restriktioner, der er. Og en opfordring til at man nu passer på og får brugt hovedet og lever op til anbefalingerne."

Kommunen vil samtidig udarbejde materiale, som vil blive sendt rundt til skoler og forældre, som bedes tage en alvorsnak med de unge, lød det.

Publiceret 24 October 2020 11:05