Foto: DR/Free

Foto: DR/Free

Ramt af blodprop: "Pludselig fik jeg ondt i brystet og i hjertet og havde svært ved trække vejret"

Lars Bjødstrup er ude af bagedysten, men det var måske det bedste, der kunne ske for helbredet.

Smagene sad ikke helt i skabet, og finish var heller ikke lige i øjet, og det kostede lørdag aften Lars Bjødstrup pladsen videre i "Den store bagedyst".

Derfor var det en ærgerlig, men fattet Lars Bjødstrup, som smed forklædet som den tredje deltager i årets udgave af kagekonkurrencen.

- Det gik lidt skævt med nogle af elementerne. Den første kage var ikke færdig, og mesterværket var slet ikke blevet som derhjemme. Så set i det perspektiv synes jeg, det var rimeligt, for mine kager var ikke i orden, lyder det fra Lars Bjødstrup.

Selv om han var trist, var han også lettet over exittet.

- Jeg røg ud på det rigtige tidspunkt. Også i forhold til mit helbred. Det var virkelig stressende at tænke på kager hele tiden, optage flere dage hver uge og have familie, ægtefælle og fuldtidsarbejde samtidig, siger Lars Bjødstrup, der til daglig er gymnasielærer.

- Jeg kan se på mig selv i programmet, at jeg var presset, og det er ikke rart. Men jeg ville gøre det hele igen. Ligesom jeg ikke vil græde over en kage, ville jeg heller ikke have trukket mig, hvis jeg var kommet længere i bagedysten, understreger den 60-årige bageentusiast.

Der er flere årsager til, at Lars Bjødstrup meldte sig til "Den store bagedyst".

Han har lovet sig selv at tage imod de udfordringer, livet byder sig, for man ved aldrig, hvad der sker.

For tre år siden blev Lars Bjødstrup ramt af lunge-emboli under et familiebesøg down under i Australien, mens han ventede på at boarde et fly.

En blodprop i læggen rev sig løs og satte sig i lungerne på ham.

- Jeg havde godt mærket en ømhed i læggen og troede, jeg havde forstrakt en muskel. Men pludselig fik jeg ondt i brystet og i hjertet og havde svært ved trække vejret og blev akut indlagt, fortæller Lars Bjødstrup.

- Hvis vi var gået ind i det fly, vi ventede på, var jeg ikke kommet levende ned. Så alvorligt var det, siger han.

Lars Bjødstrup er heldigvis kommet sig i dag. Men det har sat hans liv i perspektiv. Der er ingen tid at spilde, så derfor venter der ham allerede nye udfordringer.

Han har meldt sig til et halvmaraton, og så har "Den store bagedyst" allerede kastet foredrag, flødebollekurser og mere fjernsyn af sig. Hvad det er, må han dog endnu ikke afsløre.

- Mit udgangspunkt ved at melde mig til bagedysten var at lære noget og få en sjov oplevelse, og det har jeg virkelig også fået ud af det, siger Lars Bjødstrup.

Hvordan det går de syv resterende deltagere i kagekonkurrencen kan ses næste lørdag på DR1 og DRTV.

/ritzau/

Publiceret 25 October 2020 10:50