Arkivfoto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Tusindvis af danske virksomheder mangler vigtig registrering: Skal handle nu inden det er for sent

Mange virksomheder mangler nødvendig registrering før Brexit. Toldstyrelsen opfordrer virksomheder, der mangler import- og eksportregistrering, til at handle nu.

Med fire uger til at overgangsperioden mellem Storbritannien og EU udløber, mangler flere tusinde danske virksomheder fortsat at få nødvendige registreringer på plads. Uanset udfaldet af forhandlingerne mellem parterne kan danske virksomheder ikke handle med Storbritannien fra 1. januar 2021 uden en registrering som importør og eksportør.

Potentielt er der tale om flere tusind virksomheder, der kan komme i klemme. Derfor har Toldstyrelsen i samarbejde med Skattestyrelsen i dag sendt nyhedsbreve med informationsmateriale til over 30.000 virksomheder, der handler med Storbritannien i dag.

"Rigtig mange virksomheder har gjort brug af Toldstyrelsens tilbud om vejledning, men som det ser ud nu, vil flere tusind virksomheder mangle en import- eller eksportregistrering, når overgangsordningen løber ud. Det kan give dem store udfordringer, når de fra 1. januar skal have varer til og fra Storbritannien. Derfor går vi i dag ud og opfordrer kraftigt til at lade sig registrere sig som importør og eksportør hurtigst muligt," siger kontorchef i Toldstyrelsen, Henrik Pagh Kold.

jn

Publiceret 04 December 2020 09:41