Tine Bay fik forbrændinger på 39 procent af hele kroppen, hvor især hendes ben og hænder blev ramt. Privatfoto.

Tine Bay fik forbrændinger på 39 procent af hele kroppen, hvor især hendes ben og hænder blev ramt. Privatfoto.

Tine overlevede voldsom eksplosion: Nu er ansvaret placeret

Det er en kæmpe lettelse, at ansvaret er placeret efter en gaseksplosion i en hytte i Djursland, fortæller Tine Bay, der var fanget i eksplosionen

Af
Jesper Gundorph

"Det er en kæmpe lettelse for mig, at ansvaret er blevet placeret. Det er de offentlige myndigheder, der har været inde og sige, at der er sket noget helt forkert, og at det var noget sjusk."

Tine Bay gik fra at have en idyllisk aften til at være fanget i en eksplosion, da en spændeskive ikke var spændt ordentligt, efter en vvs-montør fra Syddjurs installerede en ny gasvandvarmer i familiens hytte i Fuglslev ved Ebeltoft i 2018.

Eksplosionen betød, at Tine Bay fik dybe anden- og tredjegradsforbrændinger på begge ben op til hoften. Hun blev først kørt med ambulance til Aarhus Universitetshospital i Skejby, inden hun blev fløjet videre med helikopter til Odense Universitetshospital, hvor hun var indlagt i 50 dage.

To og et halvt år efter er der nu i retten i Randers blevet afsagt dom, hvor ansvaret er blevet placeret hos vvs-virksomheden til stor lettelse hos Tine Bay, der også er klar over, at sagen ikke er helt overstået endnu, efter den er blevet anket.

"Det, at ansvaret blev placeret, betyder bare så meget. At sagen bliver anket er kun positivt, så den kan blive kørt hele vejen ud, så der ikke er mere at komme efter. Så lad os da bare få det afsluttet og rundet helt af, så der ikke står noget uafprøvet," siger hun.

Tine Bay er lettet efter at ansvaret endelig er blevet placeret i sagen om gaseksplosionen, der kostede hende dybe anden- og tredjegradsforbrændinger. Foto: Jesper Gundorph

Tine Bay er lettet efter at ansvaret endelig er blevet placeret i sagen om gaseksplosionen, der kostede hende dybe anden- og tredjegradsforbrændinger. Foto: Jesper Gundorph

Gas i hytten

Hytten er siden eksplosionen blevet renoveret og sat i stand efter alle retningslinjer, fortæller Tine Bay, som ikke har ladet gassen tage teten.

"Jeg øver mig stadig i at være i hytten. Vi snakkede meget om, hvor vidt vi fortsat skulle have gas eller ej, men gassen skulle ikke vinde. Jeg ville selv tage styringen og selv være der med gas. Det handlede jo om en dårlig installation og ikke om gassen i sig selv," siger hun.

Med sin egen erfaring bag sig med en gasvandvarmer der ikke var installeret ordentligt, håber Tine Bay nu, at andre vil være mere opmærksomme, hvis de har en gasinstallation.

"Jeg kan være rigtig bekymret for, at der er andre gasvandvarmere andre steder, der ikke er sat forsvarligt op. Men der kan heldigvis kontakte sikkerhedsstyrelsen, fordi alle gasinstallationer skal tilmeldes hos sikkerhedsstyrelsen, så de kan tjekke op på, hvornår der sidst har været service og sådan noget," siger hun.

Publiceret 07 January 2021 11:11