Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Myndighederne med ny stramning: Fraråder alle udlandsrejser til hele verden

Stramningerne skal dæmme op for spredning af de nye mutationer af coronavirus, som er fundet i Storbritanien og Sydafrika.

De danske myndigheder fraråder alle udlandsrejser til hele verden. Det har udenrigsminister Jeppe Kofod netop meddelt på et pressemøde, hvor også transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup deltager.

Rejsevejledningen til alle verdens lande farves rød, som er det højeste sikkerhedsniveau på Udenrigsministeriets skala for rejsevejledninger, der går fra grøn til gul, orange og ender i rød.

"De nye tiltag er en logisk følge af de indenlandske tiltag, vi for blot få dage siden meldte ud. Vi kan se målstregen i horisonten, vi ved, at vaccinen er på vej, vi ved også, at den kommende tid kan blive den sværeste og hårdeste, og når verden rejser, kan virus rejse med," sagde Jeppe Kofod på dagens pressemøde om årsagen til, at der nu lukkes yderligere ned for rejseaktiviteterne.

Foruden den skærpede vejledning for rejser ud af landet, bliver det sværere for folk at rejse til Danmark fra den 10. til den 17. januar.

Det er kun folk med et anerkendelsesværdigt formål og en negativ coronatest der er maksimum 24 timer gammel, der må rejse ind i Danmark, skriver Ritzau.

jn

Publiceret 08 January 2021 16:51