Fair Festival i Aarhus vil have regeringen til at komme med længere varsler, end den hidtil har gjort i forbindelse med nedlukningen af Danmark.

Fair Festival i Aarhus vil have regeringen til at komme med længere varsler, end den hidtil har gjort i forbindelse med nedlukningen af Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dyb frustration hos festival:

 "Luk os eller giv grønt lys!"

Fair Festival bønfalder regeringen om at melde noget ud i forhold til messer

"Hvis vi skal overleve, kræver det, at vi får klar besked nu. Luk os, eller giv grønt lys til at afholde. Men giv os klar besked NU!"

Sådan lyder det fra aarhusianske Fair Festival i en appel til regeringen og oppositionspolitikere.

Den nye bæredygtige forbrugsmesse og festival, skulle for første gang have været afholdt i Aarhus i marts, men coronakrisen har tvunget festivalen til flere udskydelser.

Den seneste dato for afholdelsen hedder 19.-21. marts i år, men også den hænger i en tynd tråd.

"Der er omkring 1.000 mennesker involveret. Det er udstillere, foredragsholdere, debattører og frivillige, og med omkring to måneder til afviklingen, er der mange, der afkræver os svar, som vi ikke kan give, fordi vi ikke ved, om vi må og kan afholde Fair Festival. Vores appel er derfor: Luk os ned eller giv os grønt lys, men lad være at holde os hen i uvished," skriver festivalen til politikerne.

Ifølge festivalen kan den og hundredvis af virksomheder med fokus på bæredygtighed snart ikke holde hovedet oven vande længere, og en hurtig udmelding om, hvornår messer og konferencer igen bliver tilladt, vil give dem en chance for overlevelse, skriver Fair Festival, som mener, at det nu er vigtigere end nogensinde at holde fokus på den grønne omstilling.

"Vi er klar over, at der er økonomi i regeringens håndtering af op og nedlukning, og at man forsøger at være så rationel som muligt i forhold til at aflyse med kortest mulige varsel, men som virksomhed er det umuligt at arbejde med. Der er alt for megen forberedelse og alt for meget salg, der ikke er muligt, når man arbejder i det vakuum, som tilfældet er for messer og festivaler og andre store kulturarrangementer i øjeblikket."

ddp

Fair Festival

Festivalen havde planlagt tre dages messe med debatter, produktionspræsentationer, foredrag og meget, meget mere. Forventningen var, at op mod 40.000 mennesker ville deltage

Statsministeren har for nylig talt om en delvis åbning af landet omkring påske, men intet er endnu meldt ud om, hvad en delvis åbning indebærer.

Publiceret 15 January 2021 09:44