Michael Aastrup Jensen beklager dybt, at han og kæresten rejste til Dubai i starten af 2021:

Michael Aastrup Jensen beklager dybt, at han og kæresten rejste til Dubai i starten af 2021: "Jeg beklager dybt, for jeg er faktisk helt enig i, at vi politikere skal ikke bare overholde loven, men også gå foran med det gode eksempel," skriver han i et opslag på Facebook. Foto: Steen Brogaard

Dumt gjort:

Politiker lægger sig fladt ned efter Dubai-rejse

Den østjyske folketingspolitiker beklager i et opslag på Facebook, at han og kæresten i starten af 2021 rejste til Dubai

Af
Lars Norman Thomsen

Venstre politikeren Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem siden 2005 og Udenrigsordfører for Venste, er blevet voldsomt kritiseret fra flere sider for, at han i starten af 2021 rejste til Dubai sammen med sin kæreste på en kombineret arbejds- og vinterferie tilsyneladende.

Michael Aastrup Jensen beklager nu på Facebook, at han besluttede at rejse til Dubai.

"I starten af januar var jeg fem dage i Dubai. Jeg tog derned for at holde møder med flere organisationer og også den danske generalkonsul. Min kæreste var også med på turen. Mens vi var dernede blev rejsevejledningerne til Dubai ændret, og vi tog straks hjem. Vi har flere gange siden, vi er kommet hjem fået taget coronatest, og de var negative."

Beklager dybt 

"Set i bakspejlet og med de seneste dages udvikling kan jeg sagtens se, at det ikke var den rigtige beslutning at tage afsted i starten af januar. Og jeg skulle heller ikke have taget min kæreste med. Jeg beklager dybt, for jeg er faktisk helt enig i, at vi politikere skal ikke bare overholde loven, men også gå foran med det gode eksempel. Noget som jeg normalt altid har sat mig for i det daglige arbejde.

Så det var en meget forkert beslutning, at tage til Dubai, som jeg er rigtig ked af," beklager den østjyske folketingspolitiker, der var Randers borgmester i perioden 2001 - 2005.

Byrådsvalget i 2001 var et stort jordskredsvalg, da det var første gang nogensinde, at en Venstremand besatte borgmesterposten og den første gang siden 1950'erne, at den socialdemokratiske højborg fik en borgerlig borgmester.

Aastrup Jensen var med sine 25 år Danmarks yngste borgmester nogensinde. En rekord han holdt, indtil socialdemokraten Christina Krzyrosiak Hansen blev borgmester i Holbæk Kommune i 2018.

Publiceret 23 January 2021 11:30