Der er sket meget, siden prisensse Athena i 2014 sad i armene på sin mor, prinsesse Maria. i dag fylder landets yngste prinsesse ni år.

Der er sket meget, siden prisensse Athena i 2014 sad i armene på sin mor, prinsesse Maria. i dag fylder landets yngste prinsesse ni år. Arkivfoto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Se billederne:

Danmarks yngste prinsesse fejrer fødselsdag

Prins Joachim og prinsesse Maries datter, prinsesse Athena, kan fejre sin niårs fødselsdag

Præcis en måned efter juleaften kan prins Joachim og prinsesse Maries datter, prinsesse Athena, fejre sin niårs fødselsdag.

Det bliver markeret på kongehusets officielle Instagram-profil med fire nye billeder af den royale fødselar, som hendes mor, prinsesse Marie, har foreviget.

- Prinsessen fejrer sin fødselsdag i Paris, hvor Hendes Højhed bor sammen med sine forældre og bror. I anledning af fødselsdagen har Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie den glæde at dele nye billeder af Prinsessen, som er taget i den sneklædte franske hovedstad.

Prinsesse Athena kom til verden den 24. januar 2012 og fik efterfølgende navnene Athena Marguerite Françoise Marie.

Hun er den yngste i den samlede søskendeflok på fire og har tre storebrødre: 11-årige prins Henrik og prins Joachims sønner fra ægteskabet med grevinde Alexandra, prins Nikolai på 21 år og 18-årige prins Felix.

Prinsessens første tre år tilbragte hun og familien på Schackenborg Slot i Møgeltønder.

I 2014 flyttede familien til Klampenborg nord for København.

I sommeren 2019 rykkede familien til Paris, hvor prins Joachim påbegyndte en militær lederuddannelse på Ècole Militaire i den franske hovedstad.

Siden fik han job som forsvarsattaché på den danske ambassade i byen. Men jobstarten blev siden uvis, da prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen.

Familien befandt sig på deres franske vinslot, Château de Cayx, hvorfra prins Joachim blev hastet på hospitalet og gennemgik en vellykket operation.

Han blev udskrevet i begyndelsen af august med forventningen om at komme sig uden varige mén og begyndte måneden efter jobbet som forsvarsattaché.

- Jeg blev ramt fysisk, men de var jo på første parket. Derfor er familien også en del af denne heling, og vi takker vores skaber for hver eneste dag. Simpelthen, sagde prins Joachim efterfølgende i et interview med DR.

Prinsen er som udgangspunkt ansat for tre år - med mulighed for forlængelse.

Det betyder, at prinsesse Athena og prins Henrik fortsætter deres skolegang i på en international, flersproget skole i Paris, hvor de har gået siden flytningen i 2019.

Prinsessen kan dog allerede en del franske gloser, fordi hendes mor, prinsesse Marie, oprindeligt kommer fra Frankrig, inden hun blev prinsesse af Danmark efter ægteskabet med prins Joachim i 2008, og taler fransk til dem.

Prinsesse Athena har også allerede taget flere franske fristelser som frølår og blæksprutter til sig, sagde hun i familieinterview med Billed-Bladet i foråret.

- Jeg kan bedst lide pasta og ris og skinke og chokolade, tilføjede hun dog over for ugebladet.

Ifølge prins Joachim og prinsesse Marie trives prins Henrik og prinsesse Athena godt i de franske omgivelser, også selv om coronapandemien har vendt op og ned på hverdagen med hjemmeundervisning og afstand.

Især for prinsesse Marie har den franske flytning betydet meget, fortalte hun til det franske magasin Point de Vue ifølge Berlingske.

- Mine børn ser ikke min familie særligt meget, og de kender ikke deres franske kultur særligt godt. Flytningen vil være en vigtig ny fase i deres liv, og det er jeg meget glad for, sagde hun.

Prinsesse Athena har arvet flere ting fra sine forældre - prins Joachim kører racerbil, og prinsessen har kastet sig ud i disciplinen i børnehøjde og kørt sæbekassebil.

Og så sprang hun ud som hoffotograf og knipsede billeder af sin storebror prins Henrik, som kongehuset delte i anledning af hans 11-års fødselsdag i maj.

Ofte foreviger prinsesse Marie fødselsdagsfotos af familien og har også taget de nye billeder af prinsesse Athena.

Se dem her: https://www.instagram.com/p/CKa5Tf3ABPz/

/ritzau/

Publiceret 24 January 2021 13:28