Arkivfoto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Enigt Folketing vedtaget benhård stramning: Sådan skal vanvidsbilister straffes fremover

Folketinget har netop vedtaget regeringens lovforslag, der indeholder en række strafskærpelser for de groveste tilfælde af vanvidskørsel.

På dagen, hvor en 27-årig mand er blevet idømt to år og seks måneders fængsel for at have forårsaget en 46-årig mands død ved en ulykke ved Smørum i oktober sidste år forårsaget af vanvidskørsel, bliver straffen for denne type kørsel strammet markant. Det oplyser Justitsministeriet.

I dag har et enigt Folketing vedtaget et lovforslag fra 11. december 2020, der blandt andet betyder, at straffen for uagtsomt manddrab begået i forbindelse med vanvidskørsel forhøjes med 150 pct., og at straffen for uagtsom legemsbeskadigelse begået i forbindelse med vanvidskørsel forhøjes med 100 pct. Uagtsomt manddrab begået i forbindelse med vanvidskørsel, der i dag som udgangspunkt straffes med fængsel i 16 til 18 måneder, vil dermed fremover som udgangspunkt blive straffet med fængsel i 3 år og 4 måneder til 3 år og 9 måneder.

"Vi har med lovforslaget vedtaget en række strafskærpelser, der vil sende straffene for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse, forsætlig fareforvoldelse og flugtbilisme markant i vejret. Det er min forhåbning, at strafskærpelserne også vil være med til at skabe en adfærdsændring på vejene, så flere bilister tænker sig om, inden de bringer andre menneskers liv i fare med vanvittig og hensynsløs kørsel," siger justitsminister Nick Hækkerup om dagens lovændring.

Strafskærpelserne træder i kraft den 1. marts.

jn

Publiceret 23 February 2021 14:05