Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Regeringen: Sådan bliver genåbningen

Regeringen, SF, De Radikale og Enhedslisten er blevet enige om en delvis genåbning af samfundet fra på mandag den 1. marts.

På et pressemøde har justitsminister Nick Hækkerup, sundhedsminister Magnus Heunicke og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil netop oplyst, at den landsdækkende åbning kommer til at inkludere store dele af detailhandlen og udendørs kultur og idrætsliv.

Landsdækkende vil genåbningen i detailhandlen gælde for butikker under 5.000 kvadratmeter med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav.

Ved udendørs idrætsaktiviteter hæves forsamlingsloftet fra fem personer til 25 personer, og ved adgang til kulturarrangementer vil det kræve en negativ coronatest, som er maks 72 timer gammel.

Regionalt - Nordjylland og Vestjylland

I Nordjylland og Vestjylland genåbnes for alle afgangselever i grundskoler, på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser og efterskoler.

Bornholm

På Bornholm gælder ifølge Ritzau følgende:

* Grundskoler, efterskoler og klubtilbud genåbnes for alle elever. Der vil blive særligt testtilbud med mere skånsomme testtyper.

* Alle øvrige uddannelser - både ungdoms- og voksenuddannelser - genåbnes. Herunder videregående uddannelser og højskoler. Her vil der være krav om to test om ugen.

* Liberale serviceerhverv genåbner med krav om mundbind og dokumentation for en negativ test, der er højest 72 timer gammel.

* Forsamlingsforbuddet hæves fra fem til ti personer.

Sundhedsminister Magnus Heunicke er tilfreds med aftalen, fordi den baserer sig på eksperternes råd. Han oplyser samtidig, at det vurderes, at genåbningen vil betyder, at op mod 900 personer forventes indlagt på hospitalerne om halvanden til to måneder.

jn

Publiceret 24 February 2021 11:25