Foto:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Morten Østergaard trækker sig helt fra politik:

Undskylder overfor sit bagland

Den aarhusianske politiker har ikke tænkt sig at søge genvalg

Siden årtusindskiftet har den detroniserede politiske leder af Radikale Venstre, Morten Østergaard, været opstillet som folketingskandidat hos de radikale i Aarhus.

Nu har han dog meddelt Aarhus Radikale Vælgerforening, at han ikke søger genvalg.

Det skriver han i en lang opdatering på Facebook, hvor han gengiver sin melding til den aarhusianske afdeling.

"Jeg er, som I ved, stadig i gang med at bearbejde alt det som er sket, og de fejl jeg har begået," skriver den tidligere leder, som jo måtte gå af og gå på orlov, efter det kom frem, at han havde stået bag flere grænseoverskridende seksuelle tilnærmelser mod partikollegaer.

"Det er med våde øjenkroge og vemod, at jeg skriver disse ord, for det er et ufatteligt kapitel i min livshistorie, som nu lakker mod enden for at give plads til et nyt. Jeg har oplevet og opnået så meget i den tid. Mere end jeg nogensinde havde drømt om. Derfor har det været en svær beslutning, og måneders overvejelser ligger bag. Men det er også den første, som jeg har følt mig sikker på, var det rigtige skridt at tage for mig," fortæller Morten Østergaard, der ifølge egne oplysninger ikke har tænkt sig at uddybe sin beslutning til hverken vælgerforeningen eller pressen.

Østergaard opremser mange af de gode oplevelser, han har haft i politik og særligt i Aarhus, hvor det hele startede - og så slutter han af med at beklage.

"Jeg ville selvsagt have ønsket at have afsluttet mit politiske lederskab på en anden måde. Jeg er led og ked af de fejl, jeg har begået, og de konsekvenser, de har haft for andre. Og jeg vil igen gerne undskylde til alle for det skete. Ansvaret er mit," fastslår han og takker det radikale bagland for opbakningen gennem tiden.

ddp

Publiceret 25 February 2021 14:58