Butiksejer Said Dayyani må se sin butik, House of Persia, fortsætte med at holde lukket mandag 1. marts, mens andre udvalgsvarebutikker må åbne.

Butiksejer Said Dayyani må se sin butik, House of Persia, fortsætte med at holde lukket mandag 1. marts, mens andre udvalgsvarebutikker må åbne. Foto: Jesper Gundorph

Butiksejer er frustreret:

Vi er den eneste butik i centeret - lad os åbne!

House of Persia ligger som eneste butik i Scandinavian Congress Center

Af
Jesper Gundorph

Genåbning Butiksejer Said Dayyani er frustreret. Han ejer tæppeforretningen House of Persia i Scandinavian Congress Center, og han må ikke åbne med byens andre udvalgsvarebutikker i byen, fordi kongrescentret bliver talt med som et storcenter. Også selvom butikken er den eneste i centeret.

"Der er kun min butik her i centeret ud over kontorer, privathospital og hotellet. Det vil ikke være uansvarligt for mig at åbne, fordi jeg ligger i et center, hvor der ikke sker så meget. Der går ikke mange mennesker forbi," siger Said Dayyani.

Han har skrevet et brev til politiet, hvor han søger dispensation til at åbne på lige fod med de butikker, der endelig må slå dørene op mandag 1. marts. Om politiet kan hjælpe, er han ikke sikker på.

"Når man er trængt, så skyder man til højre og venstre. Jeg skyder ikke efter politiet, men det er en appel, som jeg ikke ved, hvor meget politiet kan hjælpe med. Men jeg bliver nødt til at prøve," siger butiksejeren.

Ikke op til politiet

Østjyllands Politi må skuffe Said Dayyani. Pressemedarbejder Jakob Christiansen fortæller i en mail, at det ikke er op til politiet at give dispensation.

"Det er politiets opgave at håndhæve loven, og vi kan som udgangspunkt ikke give dispensationer til at omgås reglerne. Men hvis vi får en henvendelse fra en borger, så hjælper vi gerne med at vejlede om regler og lovgivning på området," skriver han.

Det er Said Dayyani ærgerlig over, da starten af året ifølge ham er den bedste tid på året for butikken.

"Vi plejer at sælge meget mellem jul og nytår, men det er januar og februar, der plejer at være vores højdepunkt for vores salg. Der har vi af gode grunde holdt lukket, og hvis det fortsætter sådan i marts, så har vi mistet en million kroner af vores omsætning for de tre måneder," siger han.

Må nøjes med at kigge

På trods af sin klare frustration, må han altså kigge på, mens byens butikker åbner mandag 1. marts, mens han selv må holde House of Persia lukket.

"Det er trist, at jeg må se butikkerne på gaden åbne, når jeg ikke selv må. Jeg har varer, der skal omsættes, og jeg vil bare gerne arbejde," siger 76-årige Said Dayyani, der har været tæppeforhandler i 50 år.

Publiceret 27 February 2021 08:29