Stor demonstration med fakkeloptog mod de gældende corona-restriktioner begynder lørdag eftermiddag i Aarhus.

Stor demonstration med fakkeloptog mod de gældende corona-restriktioner begynder lørdag eftermiddag i Aarhus. Modelfoto: Adobe Stock

"Giv os Danmark tilbage":

Stort fakkeloptog mod coronarestriktionerne

Forening for Fælles Frihedsrettigheder vil lørdag eftermiddag og aften demonstrere i Aarhus midtby mod de gældende corona-restriktioner

Lørdag eftermiddag begynder en længere demonstration i Aarhus, hvor flere hundrede personer med taler, fællessang og fakkeloptog vil vise deres utilfredshed med de gældende corona-restriktioner.

"Vi siger fra og udøver vores demokratiske rettigheder. Vi mødes i fællesskabets ånd og demonstrerer for at gøre opmærksom på, vi kræver mere fra dem, der styrer vores land. Vi er folket - vi har fået nok!," lyder det fra 'Forening for Fælles Frihedsrettigheder', der står bag demonstrationen, i en Facebook-begivenhed med overskriften "Giv og Danmark tilbage".

Over 250 personer har i skrivende stund meldt sig som deltager, og Per Hunniche, der er vagtchef hos Østjyllands Politi, oplyser til TV2 Østjylland, at demonstrationen er anmeldt.

"Den er anmeldt, og den skal starte kl. 14, og ud fra det, de har søgt om, har de fået lov til at afholde den. Der er en plan for det, som bliver håndteret, og vi er til stede," siger Peter Hunniche, til TV2 Østjylland.

Midttrafik oplyser desuden, at selskabet lørdag holdet øje med, hvordan demonstrationen påvirker trafikken.

"Vi informerer her på Facebook og på midttrafik.dk, hvis der opstår større driftsforstyrrelser for busserne på grund af demonstrationen," lyder det på Midttrafiks Facebook-side.

jwh

Fakta

Demonstrationen starter klokken 14 med taler og musik i i Rådhusparken.

Fakkeloptoget begynder klokken 17:15 og vil foregå på denne rute: Rådhusparken, Frederiks Allé, Jægergårdsgade, M.P. Bruuns Gade, Banegårdspladsen, Ny Banegårds Gade, Sønder Allé, Frederiks Allé, Rådhusparken.

Kilde: Midttrafik

Publiceret 27 February 2021 09:46