Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock loreanto - stock.adobe.com

Digitalt coronapas klar til maj: Du skal scannes, hvis du vil have adgang

Fra maj måned vil myndighederne være klar med et digitalt coronapas, som vil gøre det muligt for borgere at dokumentere, at de enten er vaccineret mod coronavirus eller har en negativ coronatest.

Det oplyser finansminister Nicolai Wammen onsdag til TV2 News.

Coronapasset bliver udviklet i samarbejde med Dansk Erhverv og Dansk Industri, og det vil blive et vigtigt redskab i forbindelse med genåbningen af kulturlivet, restaurations- og rejsebranchen.

Hos SMVdanmark, der repræsenterer små og mellemstore virksomheder i Danmark, mener man dog, at tidshorisonten er for lang.

"Hvis vi skal undgå supersprederevents, så bliver vi nødt til at sikre, at folk enten er testet eller har en vaccine, og det er her, at coronapasset kommer ind. Men hvis vi først for coronapasset i midten af maj, så spilder vi nogle måneder på, at vi kunne have fået gang i nogle lidt større arrangementer, end dem vi har i øjeblikket, fordi vi ikke har det her it-software. Og det betyder, at vi kommer til at se en senere genåbning, end vi havde behøvet," siger adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt til TV2 News.

Ifølge oplysningerne bliver det digitale coronapas indført som en app med scanning af en QR-kode på ens mobiltelefon. Passet vil afsløre, om du er vaccineret eller for nylig har afgivet en negativ test, hvilket vil være adgangsgivende.

jn

Publiceret 03 March 2021 14:07