Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock Sitthikorn - stock.adobe.com

Raser over at skulle betale for selv at hente varer:

Her er IKEAs svar

IKEA vil ikke interviewes om opkrævningen for Klik og Hent-varer, men vil kun svare på kritik fra rasende kunder per mail

Af
Danni Paulsen

Tager man et kig ind på IKEAs danske Facebook-sider, så vil man hurtigt opdage, at der er et altoverskyggende emne i kommentarfelterne. Det samme er tilfældet på anmeldeses-sitet Trustpilot.

Kunderne raser over, at den svenske møbelgigant opkræver 49 kroner ved Klik og Hent-køb.

Sidder du eksempelvis i Aarhus og akut mangler en BILLY eller GUNLEIF, kan du købe den via IKEAS hjemmeside, vælge Klik og Hent, og så kan du hente den - i IKEAs tilfælde - måske en uge senere i varehuset på Graham Bells Vej.

Men det er ikke kun prisen på varen, du kommer til at betale for. Du skal også lige smide 49 kroner for at afhente varen for IKEA.

Det er faldet voldsomt mange kunder for brystet, kan man se på de sociale medier, og fredag kritiserede en Lokalavisen Aarhus-læser "besynderlig og grådig forretningsmoral hos IKEA".

Lokalavisen har prøvet at få IKEA til at forklare og forsvare opkrævningen, men er ikke lykkedes med at få et interview. Det vil møbelgiganten nemlig ikke stille op til.

I stedet har IKEAs presseafdeling sendt et mailsvar, som man gerne ser, at vi citerer Country Communication Manager, Christian Mouroux Pedersen, for.

"Hos IKEA tror vi på transparente priser. Og en service som Klik & Hent kræver en del manuelt arbejde, som prisen også afspejler. Manuelt arbejde som ikke er nødvendigt at afsætte medarbejdere til, når kunderne selv kan besøge varehuset og plukke varerne, hvilket de så under omstændighederne desværre ikke kan lige nu," skriver IKEA og oplyser, at man håber, at der snart kan åbnes for varehusene.

"Blandt andet så de kunder, som ønsker det, selv kan hente deres varer uden at betale for at en IKEA-medarbejder gør det for dem."

Lokalavisen ville gerne have spurgt, hvordan det mon kan være, at IKEA har et behov for at opkræve 49 kroner for, at man selv kører til forretningen og henter varen, når det er nær ved umuligt at opstøve andre forretninger, der beder kunderne betale for at afhente en vare.

Men det spørgsmål havde presseafdelingen heldigvis forudset i mailsvaret.

"Nogle forretninger vælger at indlejre priserne på deres services som en del af produktpriserne. Hos IKEA har vi en anden tilgang, hvor hver enkel service- eller produktpris repræsenterer den lavest mulige pris for pågældende enhed," skriver IKEA, der dog desværre ikke svarer på, hvilke forretninger man mener gør dette.

Lokalavisen ville også gerne have spurgt, hvordan det med IKEAs forklaring kan være, at Klik og Hent koster 49 kroner, men at det også koster 49 kroner, hvis IKEA skal sende varen, så kunden kan hente den i en pakkeboks eller i ved et posthus. Man må jo formode, at det i dette tilfælde både koster IKEA manuel arbejdstid og udgift til levering, og hvordan kan prisen så være den samme?

Men det kan vi desværre ikke få svar på.

Publiceret 06 March 2021 11:00