Foto: Rigshospitalet og Lennart Preiss/AFP/Ritzau Scanpix

Foto: Rigshospitalet og Lennart Preiss/AFP/Ritzau Scanpix

Kendt dansk corona-ekspert siger nej tak: Ville ikke give AstraZeneca-vaccinen til sin egen datter

Professor i infektionsmedicin, Jens Lundgren, mener ikke, at yngre personer skal vaccineres med AstraZeneca.

Det bliver et "nej tak", hvis man spørger professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet, Jens Lundgren, om han ville give sin egen datter den omstridte vaccine fra AstraZeneca, som indtil den 15. april er sat på pause i Danmark, mens mulige dødelige bivirkninger undersøges.

"Hvis jeg spørger mig selv, om jeg ville give den her vaccine til min datter, der er 30 år, ville jeg sige nej," siger Jens Lundgren til TV 2.

Han mener, at bivirkningerne ved vaccinen er så alvorlige, at det er for risikabelt at få vaccinen for yngre, der normalt ikke bliver så hårdt ramt af at få corona.

Til gengæld mener han, at der kan være fornuft i forsat at give vaccinen til den ældre del af befolkningen.

"De er i højere risiko for at blive alvorligt syge med coronavirus, og hvis der ikke er alternative vacciner, kan man tage den i brug," siger han til TV 2.

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, oplyste onsdag, at det ser en mulig forbindelse mellem AstraZenecas covid-19 vaccine og de sjældne tilfælde af usædvanlige blodpropper med et lavt antal blodplader. De usædvanlige blodpropper skal registreres som en meget sjælden bivirkning.

Men EMA understreger, at fordelene ved AstraZenecas covid-19 vaccine klart overgår ulemperne, og dermed insisterer man fra EUs side fortsat på, at vaccinen skal anvendes.

jn

Publiceret 08 April 2021 10:20