Moesgaard Vildskov: V og K trækker ændringsforslag

Artiklens øverste billede
Modelfoto:

Venstre og Konservative havde til dagens byrådsmøde fremsat et forslag om at droppe det planlagte vildskovprojekt i Marselisborg Skovene. De to partier synes, at det er for vidtgående og i for høj grad vil gå ud over fritidsbrugere som montainbikerne, ridesporten og orienteringsløberne og begrænse deres muligheder.

Et 'konstruktivt' møde med forligskredsen bag vildtskovprojektet har imidlertid fået V og K på andre tanker og gjort, at de har valgt at trække ændringsforslaget om at droppe Moesgaard Vildskov. Vog K vurderer, at de ved at blive i forligskredsen kan sikre indflydelse på vildskoven og trække projektet i den 'rigtige' retning.

"Vi vurderer at vi med VK-forslaget har fået rusket godt op i debatten og stillet mere skarpt på fritidsbrugernes behov og vilkår. Vi har fortsat et stærkt ønske om at se på andre områder for vildskov, og det giver forliget også mulighed for, men der skal skrues op for indsatsen, og det har vi bedt om sker. Alt i alt giver det efter dagens konstruktive møde i forligskredsen god mening at blive i forliget og påvirke processen i den retning vi ønsker. Der er i vores optik behov for, at VK forsat er markante garanter for en mere balanceret tilgang. Og så er det også vigtigt, at VK er der til at sikre, at såvel forligsteksten som økonomirammen følges tæt fremadrettet," siger Venstres politiske leder Christian Budde (V) i en pressemeddelelse.

De Konservatives politiske leder Steen Stavnsbo tilføjer:

"Vi mener, VK-forslaget var nødvendigt for at virkelig få stoppet op og genskabt fokus på at tage det rekreative aspekt og fritidsbrugernes behov og vilkår mindst lige så alvorligt som biodiversiteten. Drøftelsen i forligskredsen var god og åben, og vi fik sat retning på en diskussion af substans og en opstramning af processen på den korte bane. Vi deltager fortsat i forliget blandt andet for at sikre, at fritidsbrugerne har en stærk stemme i den videre proces, og for at sikre den ønskede balance mellem biodiversitet og brugere. Målsætningen er, at vildskoven ikke må begrænse fritidsbrugen, og økonomirammen dikterer, at omfanget kun er cirka 50 procent af det annoncerede. Forligsteksten er ret klar på begge punkter, men det er VKs holdning, at af at den del af teksten ikke haft den fornødne opmærksomhed i kommunikationen."

Ved byrådsmødet oplyste borgmester Jacob Bundsgaard, at der er et ønske om en redegørelse fra Teknik- og Miljøafdelingen om, hvor langt man er med vildskoven, og i hvilken retning det går.

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.