Skal Aarhus være stedet, hvor billerne bestemmer og arbejdsbierne bliver overfaldet?

Ugens op- og nedture i Aarhus

Artiklens øverste billede
Morten Nystrup, chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser

OPTUR

Om vildere natur er bedre natur, lader til at være et nærmest religiøst spørgsmål. Jeg skal ikke kunne sige, om biller bliver vildere af vildskov, men Venstre og Konservative har ændret standpunkt og støtter ikke længere planerne om at omdanne store dele af Marselisborgskovene til vildskov. Tanken om at lade naturen i de sydlige skove tage magten for at fremme biodiversiteten, er endnu et eksempel på, hvordan Aarhus Kommune påtager sig at skulle løse alverdens problemer uden hensyn til lokale forhold og en befolkning, der på gåben, i løbebuks samt på ryggen af en cykel eller hest har stor glæde af naturen. Når der bygges tæt i Aarhus, nytter det ikke samtidig at hindre borgernes adgang til de grønne herligheder hverken nord eller syd for byen.

I skrivende stund kan man ikke andet end glædes over de aktuelle smittetal for Aarhus. På Aarhus Universitetshospital skærer man endda i antallet af coronasengepladser, fordi færre bliver indlagt med Covid-19. Og selv om vi alle, herunder særligt de unge, er alvorligt trætte af Covid-19 og restriktionerne, bør vi ikke gradbøje regler og retningslinjer, som det nu passer os bedst. Samfundet bør genåbne hurtigst muligt, men på en måde, der giver mest mening for sundhed og økonomi.

NEDTUR

Søndag morgen måtte en 29-årig mand på skadestuen, efter han blev overfaldet i færd med at salte stier ved Trillegården. Først på året angreb en vred beboer en vejmand, fordi han spredte salt i Sonnesgade. Skraldemændene i mit kvarter må jævnligt springe for livet, fordi utålmodige bilister bl.a. tager fortovet i brug, når de irriteres over den lille forsinkelse, affaldstømningen afstedkommer. Alt sammen er det uhyrlige eksempler på manglende respekt for helt nødvendige samfundssektioner og det arbejdende folk, der i stedet burde hyldes dagligt.

Efter stribevis af partihop er byrådet ikke længere til at kende. Historisk mange politikere har valgt at skifte parti. Det er tvivlsomt, om det er visioner om et bedre Aarhus, der driver dem, snarere end egoistiske karrierehensyn. Og så er der politikere, der bliver slidt op i deres eget system. Enhedslisten er ude i, hvad der ligner en offentlig nedsmeltning, når vikaren Peter Hegner Bonfils har meldt sig ind hos socialdemokraterne, og Lone Norlander Smith ikke genopstiller. Begge peger på besværlige beslutningsprocesser og intern splid i partiet. Det kom bl.a. til udtryk under budgetforhandlingerne, hvor det magtfulde bagland tilsyneladende ikke var enig med partiets byrådsmedlemmer. At Bonfils vender partiet ryggen, giver i øvrigt plads til veteranen Viggo Jonasen og dermed en lang lokalpolitisk erfaring. Dermed bliver byrådet beriget med en historik, der ellers i stigende grad synes at være en mangelvare.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen