Dyre dagtilbud bliver endnu dyrere

Artiklens øverste billede
Birgit Liin.

Debat Favrskov Kommune har de højeste daginstitutionstakster i Østjylland (minus Aarhus), og nu har S, SF, Enhedslisten og Konservative besluttet, at taksterne skal være endnu højere. I perioden 2019-2021 er der ellers tilført netto 8 mio. kr. til området, og vi har gode normeringer, kvalitetsvurderinger og forældretilfredshed.

Mercedes Czank.

Vi vil gerne fastholde de fine resultater - men vi vil ikke gøre dyre tilbud endnu dyrere. Derfor stemte Venstre og Dansk Folkeparti på sidste byrådsmøde imod at hæve forældrebetalingen. Vi tænker nemlig særligt på de ikke så velbeslåede familier med flere børn, hvor en forøgelse af betalingen med måske 300 kr. pr. måned sagtens vil kunne mærkes i den daglige økonomi. Vi synes ærligt talt, at en vuggestueplads, der i dag koster 3.370 kr. pr. md. i 11 måneder, er dyr nok. Fremover vil den koste 3.514 kr. pr. md. i 11 måneder.

Tidligere har Venstre og Dansk Folkeparti ønsket at finde rimelige økonomiske løsninger for de familier, som ikke kan bruge SFO- og klubtilbud under coronanedlukningen eller som ønsker at holde deres børn hjemme fra dagtilbud i samfundssindets navn. Heller ikke dette kom vi igennem med.

Vi kan desværre blot konstatere, at forældrevenligheden har trange kår under det nuværende byrådsflertal.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen