Nu skal vi vise, at vi mente hvad vi sagde, da butikkerne blev tvangslukket

Her er de seneste aarhusianske op- og nedture

Artiklens øverste billede
Morten Nystrup, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser.

OPTUR

Vi banker på

Der er al mulig grund til at juble og glæde sig over udsigten til, at en større del af detailhandlen nu kan genåbne. Mange mindre forretningsdrivende har alt for længe været holdt hen i uvished, mens de med kreativitet og knofedt har kæmpet for at holde sammen på butikken. Op til nedlukningen i december beviste mange af dem, at de i endda overbevisende grad formåede at overholde restriktionerne, passe på forretningen og kunderne. Nu er det os kunder, der skal vise, hvor meget vi har savnet de lokale butikker. Det bliver en sand fornøjelse igen at kunne bruge penge lokalt. Men samtidig skal vi overholde afstandskrav, respektere at der er grænser for, hvor mange kunder der må være i forretningen og i øvrigt opføre os med respekt for hinanden og butiksmedarbejderne. De skal have lov til at servicere kunderne uden at være gårdvagt for en flok kåde og restriktionsignorante kunder.

Alle mand på dæk

Færgen M/F Lilleøre er ankommet til Aarhus og vil om et par måneder forbinde byen med Samsø. Det kan blive et kæmpe løft i både den ene og anden ende af ruten. Tænk at cykle til Dokk1, stige på færgen og nyde en søndag på Samsø. Eller slå sig ned på øen og pendle til arbejdspladsen midt i Aarhus. M/F Lilleøre har bundmaling, der vil få den til at smutte gennem Kattegat og en størrelse der efter sigende vil sikre en komfortabel sejlads, selv i blæsevejr. Finner skal sikre, at skibet ikke ruller. Der er plads til 296 passagerer, cykler, barnevogne og masser af begejstring.

Sygehus på toppen

Efter balladen om at samle børnekræftbehandlingen på Rigshospitalet, er det kærkomment, at Dagens Medicin igen har kåret Aarhus Universitetshospital som landets bedste af sin art. Det er en vigtig påmindelse om sygehusets kvaliteter. Både hvad angår kvalitet og patienttilfredshed er AUH igen en højdespringer. Når man tænker på alle de bump og problemer, der har været med det enorme sygehus, er det imponerende, at AUH indtager førstepladsen for 13. gang. Dagens Medicin måler ikke mængden af møgsager, men det, der i bund og grund betyder mest, når vi bliver syge; at vi får den bedste behandling. Tak til sygehusets medarbejdere for indsatsen.

NEDTUR

Lyt til Helmig

Det lugter af forår, sneen er væk, og det afslører minimum to ting; der er kommet flere hundeejere under nedlukningen, og deres (altså dyrenes) efterladenskaber er ikke forsvundet i samme takt som sneen. En hundelufter i Risskov Brynet har med sit kamera indfanget adskillige hundelorte på ganske kort tid, og andre steder i Aarhus skal man også træde varsomt. Thomas Helmig sang det, som alle hundeejere, nye som gamle bør gøre; ”Buk dig, saml det op”.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.