Klart ja i byrådet til øget forældrebetaling

Kun Thomas Cordtz (C) stemte imod stigningen

Artiklens øverste billede
Årsagen til stigningen er, at Skanderborg Kommune skal leve op til nye krav om minimumsnormeringer i institutioner. Det har udløst en pose penge fra regeringen, i 2021 10,8 mio. kr., men pengene slår ikke til i forhold til, at der skal ansættes flere medarbejdere. Arkivfoto

Børn Forældre med børn i en vuggestue eller børnehave i Skanderborg Kommune skal til at betale mere for pasningen. Det har et flertal i Byrådet bestemt.

Fra 1. juni 2021 stiger forældrebetalingen for vuggestuebørn fra 3.031 kr./md til 3.099 kr./md., men det for børnehavebørn betyder en stigning fra 1.663 kr./md til 1.733 kr./md.

Årsagen til stigningen er, at Skanderborg Kommune skal leve op til nye krav om minimumsnormeringer i institutioner. Det har udløst en pose penge fra regeringen, i 2021 10,8 mio. kr., men pengene slår ikke til i forhold til, at der skal ansættes flere medarbejdere. I en særdeles lang debat på det seneste byrådsmøde kunne man bl.a. høre Peter Kjær (EL) tale for stigningen.

"Vi får en ekstra udgift nu, men en gevinst senere, fordi vi får flere duelige børn, der kan klare sig selv," sagde han.

Thomas Cordtz (C) stemte som den eneste imod stigningen. 2Det her er en ekstra skat, der rammer børnefamilierne, og de partier, der har stemt for, bør få deres partier på Christiansborg til at sende flere penge til Skanderborg," sagde Cordtz, der ikke mener, at stigningen er nødvendig.

"Vi skal finde knap 1,7 mio. kr. om året. Dem kan vi finde internt i budgetforhandlingerne, i stedet for at påføre forældrene en ekstra udgift," sagde han.

Dansk Folkeparti stemte for forslaget, men det skete med et 'men'.

"Det er kommunerne, der får regningen for regeringens eksperiment. Vi bakker op, men vi er ikke stolte af det," lød det fra Martin Frausing Poulsen (DF).

Der er endnu ikke sikkert, hvad udrulningen af minimumsnormeringerne kommer til at betyde for den enkelte institution.

"Det er svært at sige, at normeringen skal være sådan og sådan i hver institution, men vi skal være i tæt dialog med kontraktholderne.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.