Hærværk på belysning koster handelsstandsforening 20.000 kroner

Ukendte gerningsmænd har to gange flået byens julebelysning i stykker

Artiklens øverste billede
Genrefoto: Adobe Stock

Ebeltoft Tanken var egentlig, at julebelysningen i Ebeltoft i år fik lov at hænge væsentligt længere end normalt for at hjælpe til hyggespredningen i en periode med lukkede butikker.

Ukendte gerningsmænd har dog ad to omgange gjort deres for at spolere hyggen. På Strandvejen er den ophængte julebelysning således to gange blevet revet i stykker.

Det er Ebeltoft Handelsstandsforening, der sørger for julebelysningen, og det ærgrer formand Hanne Sloth gevaldigt, at den ikke har fået lov at hænge i fred.

"Det er så flot med den belysning, så jeg kan simpelthen ikke forstå, at man ikke bare kan lade det være. Jeg forstår ikke de mennesker, der ødelægger sådan noget. De må jo tro, at det bare bliver lavet igen af sig selv," lyder det fra Hanne Sloth.

Ærgerlige penge

Det gør det imidlertid ikke. Faktisk står Ebeltoft Handelsstandsforening nu med en ekstra udgift på 20.000 kroner. De bliver dermed lagt oven i et budget til julebelysningen, der i normale år ligger på omkring 180.000 kroner.

Sidste år blev det dog besluttet at gøre lidt ekstra ud af lysene i en lidt mørk corona-tid. Derfor blev udgifterne også hævet, og ekstra udgifter rammer således ekstra hårdt.

"Der er allerede brugt langt over 200.000 kroner på julebelysningen. Måske omkring 250.000. Derfor er det her nogle virkelig ærgerlige ekstra penge at komme af med. Så rig er handelsstandsforeningen ikke. Og så ærgrer det mig, at det jo bare er nogle få, der ødelægger det for mange, for folk har været virkelig begejstrede for, at der har været lys," siger Hanne Sloth. Julebelysningen er nu blevet pillet retmæssigt ned fra byens gader.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen